Un vlog folosește resurse, cum ar fi videoclipuri, pentru a stabili o comunicare regulată cu publicul, oferind conținut de calitate și informativ. Sunt stocate pe platforme video precum YouTube și pot fi dezvoltate cu multă planificare și concentrare.
Un vlog este una dintre cele mai bune modalități de a folosi rețelele sociale pentru a comunica cu publicul. Producția de conținut este similară cu un blog, cu toate acestea, videoclipurile sunt folosite în loc de text și imagini.
Acest tip de media este din ce în ce mai prezent pe internet și creșterea lui nu este întâmplătoare. Se estimează că 86% dintre utilizatorii de internet urmăresc videoclipuri online. Un alt fapt interesant este că majoritatea oamenilor consideră reclamele online ca fiind mai relevante.
Vlogurile au puterea de a capta interesul nu numai al oamenilor, ci și al mărcilor. În acest scenariu, toată lumea câștigă. Creatorii de conținut își măresc veniturile din publicitate și câștigă noi adepți în fiecare zi, iar mărcile își îmbunătățesc imaginea prin publicitate pe internet.
Prin urmare, mulți utilizatori se lansează pe vlog-uri și le folosesc pentru a încerca să obțină același succes ca artistul Whindersson Nunes. Este o provocare, dar este posibil să avem aceeași soartă ca nume mari în mediul digital.
Vrei să reușești pe internet și să câștigi mii de urmăritori și fani din întreaga lume? Așadar, află chiar acum principalele informații despre vlog și despre cum să fii un youtuber de succes .
Ce este vlogul?
Vlogul nu este altceva decât un blog . Cu toate acestea, în loc să folosească texte pentru a-și exprima opiniile, autorii se bazează pe suportul videoclipurilor pentru a împărtăși idei despre diverse subiecte.
Conținutul publicat în vlog-uri creează multă empatie cu publicul, deoarece este posibil să transmiteți o opinie prin vorbire, priviri și gesturi. Aceste expresii ajută publicul să înțeleagă exact ce doresc să transmită autorii publicației cu acel conținut.
Există diverse tipuri de vloguri: tutoriale de machiaj, cursuri de asamblare a computerelor, păreri despre politică și cultură, modă, împuternicire feminină, jocuri, gătit, printre altele.
Creșterea numărului de vlog-uri este justificată din mai multe motive. Prima dintre acestea este ușurința de a pune conținut video în aer . La urma urmei, pentru a crea un vlog, tot ce ai nevoie este o cameră sau un dispozitiv mobil cu o rezoluție bună. În plus, un scenariu cu multă lumină și fără interferențe externe este suficient pentru a începe producția.
Un alt motiv pentru care mulți oameni creează vloguri este profitabilitatea pe care această media o generează pentru proprietarul paginii. Ele sunt de obicei publicate pe YouTube, care are miliarde de vizitatori în întreaga lume.
Dacă videoclipul dvs. primește multe accesări, ajungeți să generați o mulțime de venituri. Acest lucru se datorează faptului că conținutul poate fi monetizat în funcție de numărul de persoane care vizionează publicitatea care apare înainte ca conținutul să fie difuzat. Cu cât mai mulți oameni urmăresc reclama, cu atât câștigi mai mulți bani pe YouTube.
Vloggerul de succes este cel care obține implicarea utilizatorilor, generând distribuiri și comentarii pe pagină.Căutarea atenției oamenilor pe internet nu este o sarcină ușoară, deoarece aceștia au puterea de a schimba frecvent canalele.
Care sunt diferențele dintre vlog și blog?
Una dintre cele mai frecvente îndoieli când vine vorba de vlog este diferențele dintre acest tip de media față de blog. Cu toate acestea, distincția este destul de simplă.
În bloguri, autorii își prezintă opinia prin texte.Poate avea un caracter mai profesional sau personal și are de obicei un segment anume și tratează un anumit subiect.
Subiectul unui blog poate fi partajat în diferite medii, pe lângă texte, deoarece platformele permit utilizarea de imagini, videoclipuri, audio și gif-uri. Astfel, formatul conținutului depinde de modul în care persoanei dvs. îi place să primească anumite informații.
Astfel, principala diferență dintre vlog și blog este în raport cu media folosită pentru a partaja informații. În acest format, după cum ați observat, autorii folosesc videoclipuri pentru a-și expune ideile.
De ce ai un vlog?
Vloggerii sunt responsabili pentru vlog și obțin mai multe beneficii prin aplicarea acestei strategii. Acest mediu este o modalitate excelentă de a câștiga mai multă autoritate în raport cu publicul, deoarece utilizatorii urmăresc tot mai multe videoclipuri pe YouTube.
Cercetările arată că până în 2022, tot traficul pe internet va fi generat de videoclipuri. Și, în același an, numărul de spectatori ai videoclipurilor online îl poate depăși pe cel al televiziunii tradiționale.
Pe lângă câștigarea unei cote mari de audiență și creșterea reputației dvs. online, un vlog oferă:
- implicarea utilizatorului;
- beneficii economice și profituri financiare mari;
- ușurința de a partaja conținut;
- hosting fara a fi nevoie de investitii mari;
- umanizarea mărcii .
Videoclipurile vă îmbunătățesc și poziționarea în motoarele de căutare, deoarece al doilea cel mai popular motor de căutare este YouTube. Deci, dacă doriți să vă creșteți traficul, videoclipurile sunt esențiale în strategiile SEO .
Acum că știi ce este vlogging-ul, care sunt diferențele sale față de alte canale de achiziție și care sunt beneficiile sale, ce zici să descoperi cum să devii un youtuber de succes?
Cum să produci un vlog?
1. Stabiliți-vă concentrarea
Să începem prin a-ți alege tema vlogului. Definirea unui subiect cu care sunteți mai familiarizat este esențială pentru a avea o mai bună articulare atunci când vorbiți, autoritate cu publicul și, ca urmare, mai mulți adepți.
În această etapă, evitați să vorbiți despre gătit dacă nu știți să prăjiți un ou sau să faceți o rețetă simplă. Pe lângă faptul că oamenii vă vor observa lipsa de cunoștințe asupra subiectului, nu veți avea motivația să continuați cu munca, deoarece rezultatele vor apărea cu mare dificultate.
De asemenea, este de menționat că lipsa de cunoștințe asupra subiectului ne poate bloca și creativitatea atunci când alegem teme pentru producerea conținutului. Când ne cunoaștem domeniul de activitate, suntem capabili să vorbim despre diferite subiecte, folosind o limbă diferită de cea a concurenței.
2. Realizați un scenariu video
Cunoștințele despre subiect ne pot aduce mai multă siguranță la înregistrarea videoclipului. Cu toate acestea, este foarte important să scrieți un scenariu, astfel încât să nu aveți dificultăți la mijlocul vorbirii și să vă pierdeți în timpul înregistrării .
De asemenea, este important să căutați un diferențial în momentul înregistrării. Vezi ce au spus deja alți vloggeri din zona ta despre subiect și încearcă să aduci noi informații publicului tău.
3. Îndeplinește ceea ce promiți audienței tale
Dacă ați anunțat că intenționați să publicați videoclipuri săptămânal, faceți un plan pentru a respecta acordul . În caz contrar, reputația ta va fi pătată pe internet.
Mulți urmăritori așteaptă cu nerăbdare videoclipurile vloggerilor. Așadar, nu dezamăgi această așteptare, pentru că a aduce un public înapoi este mai complicat decât pare.
Un alt punct interesant este că ar trebui să cauți întotdeauna informații actualizate despre piața ta. Nu are rost să publici videoclipuri cu subiecte care au fost prezentate acum trei luni.
Dacă i-ați promis cititorului dvs. conținut convingător, unic și actualizat, atunci nu vă blocați. La urma urmei, oamenii consumă zilnic conținut și caută informații noi pentru cunoștințele lor.
Cum să devii un youtuber de succes?
Unul dintre cele mai mari mituri de vânzări este că fiecare vânzător de succes se naște cu abilitățile specifice pentru a dezvolta negocieri complicate. Cu toate acestea, știm că acest lucru nu este adevărat, deoarece fiecare agent de vânzări poate fi instruit pentru a obține rezultatele cerute de o companie.
Aceeași situație se întâmplă și cu un youtuber. Desigur, avem unele abilități care sunt importante pentru profesionist, cum ar fi carisma și ușurința de a comunica în public. Cu toate acestea, toate abilitățile pot fi perfecționate cu multă practică .
Cel mai important lucru este să urmezi câteva sfaturi pentru a maximiza rezultatele strategiei tale. Iată câteva recomandări pentru a fi un youtuber de succes.
1. Investește în echipamente de calitate
O strategie de Marketing Digital începe să genereze rezultate pe termen mediu și lung. Totuși, investițiile trebuie să fie puțin avansate la început pentru ca rezultatele să apară mai ușor.
Pe lângă conținutul bun, vloggerul trebuie să-și facă griji cu privire la echipamentul de calitate pentru a crea imagini și sunete în stare perfectă . Practic, idealul este să ai o cameră bună , trepied, microfon, echipament de iluminat și un editor video bun.
Daca tot nu poti investi in aceste echipamente, nicio problema. Profită de materialele pe care le ai acasă și folosește-ți creativitatea pentru a-ți amenaja studioul.
2. Ai grijă de SEO
La începutul construirii unui blog, este destul de greu să fie găsit de oameni. Cu toate acestea, unele strategii SEO vă ajută să vă faceți bine video :
- utilizați cuvântul cheie conținut în numele fișierului. Dacă este o expresie, separați termenii cu o cratimă;
- creați un titlu captivant pentru a atrage atenția publicului dvs. Atenție la dimensiunea titlului, care trebuie să fie de maximum 100 de caractere și include întotdeauna cuvintele cheie la început pentru ca titlul să fie optimizat;
- fă o descriere a videoclipului tău. YouTube permite 5.000 de caractere, dar din moment ce doar 150 vor apărea în rezultatele Google, folosește cuvântul cheie de la începutul descrierii și încurajează cititorul să-ți vizioneze videoclipul de la început până la sfârșit;
- Amintiți-vă etichetele, deoarece acestea nu numai că ajută la indexare, dar vă fac și conținutul mai ușor de găsit de către utilizatori.
- Există și alte strategii de SEO video . Prin urmare, aprofundați acest subiect pentru a vă optimiza rezultatele.
3. Partajați conținutul dvs
Un alt sfat pentru a reuși ca youtuber este să-ți promovezi conținutul pe diverse canale, cum ar fi bloguri și rețele sociale.
Una dintre cele mai mari greșeli ale creatorilor de conținut este să creadă că materialul lor va avea succes doar cu postarea pe YouTube, dar idealul este să-ți publici materialul suficient pentru a fi recunoscut .
4. Creați interacțiune cu publicul dvs
Abonații la canalul tău YouTube sunt esențiali pentru succesul tău. Deci, încercați să interacționați cu ei în orice fel. Nu fi leneș – răspunde și da like la comentarii . Gestionarea comunității tale poate aduce multe beneficii afacerii tale.
Alegeți și alte strategii pentru a interacționa cu publicul dvs. Videoclipurile live sunt opțiuni excelente pentru a crea o relație mai strânsă cu publicul dvs. Atunci când alegeți acest tip de format, urmați sfaturile noastre de mai sus, deoarece streamingul live poate aduce multe surprize în timpul difuzării.
5. Oferă publicului tău o imagine bună
„Prima impresie este ceea ce rămâne”, mai ales când vorbim de imagini, nu? Așadar, fii atent la cele mai mici detalii pentru a surprinde noii urmăritori.
Ai grijă de aspectul paginii tale. Faceți o poză frumoasă de profil sau creați un logo profesional.Nu uitați de imaginea de copertă cu dimensiunile corecte pe care le solicită YouTube.
6. Monitorizați rezultatele
Este esențial să măsurați rentabilitatea investiției dvs. video . Datele vă ajută să identificați ce funcționează și ce strategii au mers prost în planificarea dvs.
Evitați să lucrați cu „ghiciri”. O strategie bună este aceea care utilizează datele în avantajul dumneavoastră pentru a vă îmbunătăți impactul asupra afacerii . Prin urmare, aveți obiective și ținte clare pe care să le măsurați eficient.
Vlogurile sunt un adevărat fenomen pe internet. La început, munca poate părea mai obositoare. Cu toate acestea, merită un mic efort pentru a culege recompensele pe care această strategie le poate oferi.
Așadar, creați conținut bun, interacționați cu publicul dvs., planificați bine, testați noi strategii și ascultați-vă publicul. Acestea sunt ingredientele care ajută la obținerea unor rezultate mai eficiente în pagina ta.
În plus, o bună gestionare a canalului tău YouTube este esențială pentru succesul vlogului tău. Așadar, înțelegeți cum să o faceți în cel mai bun mod citind articolul „ De la planificare la execuție: cum să vă gestionați canalul YouTube cu măiestrie ”.