Este destul de plăcut pentru ochi să ai o grădină a ta, dar pur și simplu nu știi cum să începi o grădină. Aveți un spațiu liber fie în față, fie în spate, sau poate ambele. Ideea de unde să începi este singurul lucru care lipsește acum în mintea ta, dar poto incepe citind acest articol 5 sfaturi despre cum să începeți o grădină – idei simple.

Dacă aveți experiență în a ajuta la grădinărit sau observați că cineva o face, s-ar putea să credeți că trebuie să începeți să plantați imediat. Nu vă grăbiți, trebuie totuși să luați în considerare câteva lucruri pentru a o face corect.

Iată 5 sfaturi pe care le puteți urma pentru a începe o grădină în casa dvs.

1. Determinați locația ideală

Primul lucru crucial pe care ar trebui să îl luați în considerare pentru grădina dvs. este să determinați ce parte a curții dvs. este cea mai bună pentru grădinărit. Nu este vorba despre cât de frumos este locul, ci despre locul în care plantele tale beneficiază cel mai mult.

Puteți lua în considerare aceste lucruri la stabilirea locației ideale pentru grădina dvs.

  • Umbră și sursă de lumină. Sursa primară de lumină și energie pentru plante este soarele. Cu toate acestea, trebuie totuși să echilibrați cantitatea de umbră pe care ar trebui să o puneți pentru grădina dvs. Ați putea folosi o plasă de grădină sau naturală pe care alte plante o pot da.
  • Conținutul de umiditate. Cel mai bine este să alegeți o locație în care solul este în mare parte umed sau poate fi ușor umed. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fie umed în mod natural, dar ar trebui să absoarbă foarte bine umezeala.
  • Protecţie. Fie că este vorba de vreme naturală, animale sau oameni, păstrați-vă plantele protejate de surse exterioare. Puteți instala un perete sau gard în jurul său sau puteți utiliza resurse naturale, cum ar fi stânci sau lemn, pentru a-l înconjura.
  • Spațiu de lucru. Asigurați-vă că le puteți contacta pentru a le verifica. Asigurați-vă că puteți minimiza călcarea pe sol pentru a le uda sau curăța. Planificați-vă bine spațiul de lucru, împreună cu spațiul de grădină de care veți avea nevoie.

2. Alegeți un sol bun

Nu toată lumea are privilegiul de a avea un sol de bună calitate în curtea din spate sau în față. S-ar putea să fie nevoie să cumpărați unul pentru dvs. În funcție de plante, alegeți cel mai bun sol pe care să îl adăugați în curtea dvs. și amestecați-l cu îngrășăminte și compost.

Dacă nu aveți deloc experiență în grădinărit, cel mai bine este să consultați cel mai bun amestec de sol pentru grădina dvs. Cereți ajutor de la cineva de încredere, care are o experiență suficient de bună în diferite tipuri de grădinărit.

3. Tipuri de plante

Planificați ce tipuri de plante aveți nevoie sau, eventual, doriți, în grădina dvs. Nu alegeți orice tip de plantă doriți, ci alegeți doar cele mai necesare dintre ele.

Este bine să ai diversitate în grădina ta, dar nu este bine să înghesuiți o mare varietate de plante într-un spațiu limitat. În schimb, puteți face plantare însoțitoare.

Plantarea însoțitoare este o metodă în grădinărit în care plantați o specie de plantă chiar lângă planta primară. Acest lucru se face din diverse motive, dar cel mai frecvent pentru combaterea dăunătorilor, productivitatea culturilor și utilizarea spațiului. Practic, le ajută pe fiecare să crească într-un mod sănătos.

4. Proiectarea și amenajarea grădinii

După ce ați planificat resursele de grădină, plantele și solul, luați timp pentru a vizualiza un aspect pentru grădina dvs. Puteți face acest lucru fie schițând întregul aspect al grădinii dvs., fie imitând o miniatură a grădinii dvs. Este crucial să rețineți că trebuie să vedeți singuri rezultatele la ceea ce va arăta.

Amintiți-vă întotdeauna să nu-l faceți să pară blând sau plictisitor. Alegeți o schemă de culori sau adăugați câteva accesorii de grădină lângă plantele dvs. Fă-l plin de viață și întotdeauna plăcut ochilor.

5. Depozitare scule

Dacă faceți grădinăritul acasă, trebuie să aveți instrumentele potrivite pentru grădinărit. Nu vă bazați pe împrumutarea instrumentelor de grădinărit de la altcineva. Le vei folosi foarte mult în întreținerea grădinii tale.

Stabiliți de ce instrumente aveți nevoie, cumpărați-le și faceți depozitare pentru ele lângă grădina dvs. Indiferent cât de simple sunt aceste instrumente sau accesorii, ar trebui să le aveți pentru întreținere.

Linia de fund

Gradinaritul ar putea arata obositor si dificil, mai ales daca este prima data. Pe termen lung, veți găsi că este distractiv și relaxant, într-adevăr. Păstrați-vă angajamentul față de grădina dvs. și aveți grijă de ea în mod regulat. Amintiți-vă, plantele sunt, de asemenea, prietenii dvs., așa că bucurați-vă la maxim de grădinărit!

Contact

Daca doresti sa ne contactezi, iti stam la dipozitie atat la numarul de telefon +40 744 697 170 cat si la adresa de e-mail office@verdepentruvoi.ro.

De absolutweb

Editor advertoriale Absolut Web Expert.
www.absolutweb.ro
office@absolutweb.ro
Tel. +40720 576 837