Propertybook.ro este cel mai nou motor de cautare din Romania in domeniul imobiliarelor, care pune la dispozitie informatii actualizate, imagini si puncte de reper importante, tuturor persoanelor interesate de inchirierea sau cumpararea unei proprietati. Acest agregator a fost infiintat de 2 tineri clujeni, Lucian Voju si partenerul sau Horea Gligan.

Care au fost pasii necesari pentru implementarea acestei idei?

Lucian Voju, un manager cu o experienta de 10 ani in domeniul imobiliar, a gasit in asociatul sau o persoana cu interese similare si cu o experienta de 10 ani in IT care s-a dovedit a fi extrem de utila in initierea acestui motor de cautare. Investitia celor doi a fost de 8500 de euro, suma care a provenit din venituri proprii si care a permis constructia website-ului , design-ul acestuia, includerea numeroaselor beneficii de care vizitatorii pot beneficia, configurarea serverelor si agregarea de date.

Succesul acestui proiect nu a intarziat sa apara, astfel incat la inceputul anului 2014, motorul de cautare putea sa ofere informatii concrete si detaliate despre proprietati promovate de 18 agentii imobiliare din toata tara. De atunci, baza de date a luat amploare, iar informatiile legate de piata imobiliara sunt din ce in ce mai detaliate.

Marele avantaj pe care il ofera acest serviciu este gratuitatea si flexibilitatea lui, atat pentru utilizatori cat si pentru agentiile imobiliare. Cu toate ca acestea au posibilitatea de a se alatura proiectului in mod gratuit, vor fi taxate cu o suma de 0.1 euro per click redirectionat. In acest fel, atat agentiile imobiliare, cat si afacerea motorului de cautare au de castigat.

Publicul care beneficiaza de serviciile Propertybook.ro va descoperi utilitatea acestuia in momentul realizarii unei cautari. Motorul de cautare este optimizat in asa fel incat sa ofere o harta a fiecarui oras, care delimiteaza toate cartierele acestuia si care include toate facilitatile existente in orasul respectiv. Proprietatile puse in vanzare sau promovate in scopul inchirierii, sunt marcate vizibil prin icon-uri specifice tipului de proprietate, precum case, apartamente, spatii comerciale, birouri sau terenuri. Asadar, filtrele interactive permit vizitatorilor sa caute proprietati in apropierea celor mai utile obiective.