Proprietarii de animale sunt din ce în ce mai constienti de faptul ca un gard electric animale ii poate ajuta sa economisească timp și bani. Fara a fi scumpa, o astfel de solutie isi atinge scopul, mentinand animalele domestice in interiorul unui perimetru si animalele salbatice in exteriorul sau.
Pentru proprietari, gardul electric este mai mult decat util, in conditiile in care elimina stres, cheltuieli si timp pierduc.

Gardul electric este potrivit atat pentru proprietati private, cat si pentru ferme agricole sau zone industriale, insa pentru a fi 100% eficient, este bine sa se tina cont de o serie de criterii la alegere.

Care sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont la alegerea gardului?

1) Cantitatea de electricitate generata. Daca iti doresti sa tii la distanta animale de mici dimensiuni atunci vei avea nevoie de o cantitate de energie mica, insa daca vrei sa tii departe animale de mari dimensiuni, cantitatea de energie folosita trebuie sa fie ceva mai mare. Este de preferat sa stii cu exactitate scopul gardului, in conditiile in care o cantitate prea mare de energie pentru un animal mic poate sa fie mult prea mult.

2) Numarul de fire. Tot in functie de marimea animalului se va alege numarul de fire. Pentru animalele mari, cum ar fi caii sau vacile, este nevoie de doar doua fire, insa oile au nevoie de ceva mai multe fire pentru a putea fi tinute ingradite.

3) Spatiile dintre fire. Evident, conteaza si spatiile, precum si inaltimea la care sunt motate firele.

Siguranta este foarte importanta

Gardul electric este achizitionat in asa fel incat sa sperie, nu sa raneasca. Tocmai de aceea, in momentul in care este achizitionat trebuie sa existe garantia ca toate animalele si toti oamenii care il ating sunt in deplina siguranta. Pentru rezultate foarte bune este bine sa mizezi intotdeauna pe firme de incredere, care ofera garantie asupra produsului lor si sa cumperi, pe langa gard, o multime de semnale de avertizare pentru oameni. Semnele de avertizare trebuie sa fie vizibile de la mai mult de 5-10 metri, in asa fel incat oamenii sa stie cu ce au de a face.

Daca se alege corect, gardul electric poate sa aduca o eficienta foarte mare si asa cum am precizat, sa scada foarte multe dintre cheltuieli.