Radiofrecventa recreeaza o incalzire controlata asupra adancimii  dermei si a grasimii subcutanate. Efectul Rf de reintinerire si RF de ridicare este realizat asupra fibrelor de colagen si a sintezei de colagen nou prin activarea fibroblastilor prin incalzirea dermei. Rezultatul procedurilor de radiofrecventa Cluj, este comparabil cu eliminarea surplusului de piele prin chirurgie plastica. In acelasi timp, exista o crestere a tonusului pielii, imbunatatire  care se datoreaza aportului local de sange. Efectul lipolizei radiofrecventei este obtinut ca urmare a incalzirii celulelor adipoase de suprafata, ceea ce duce la despicarea grasimii si la indepartarea ulterioara  a toxinelor din sistemul limfatic.

Incalzirea epidermei apare numai prin schimbul de caldura la contact cu dermul, ceea ce elimina riscul unei arsuri superficiale a pielii. Datorita distributiei optime a energiei radiofrecventei  in tesuturi, se asigura siguranta si eficacitatea procedurii. O procedura dureaza intre 1 – 8 sesiuni cu durata de 20 – 50 de minute, cu o periodicitate de aproximativ 3 saptamani (timpul de producere de colagen nou). Rezultatele sunt vizibile dupa prima procedura cu efecte crescande pe parcursul tratamentului, timp de 2-6 luni si pastrarea rezultatelor obtinute de la 3 pana la 5 ani.

Aplicatie

Radiofrecventa se aplica in terapii precum:

•  Terapie anti-imbatranire (intarirea scheletului dermic, liftingul fetei)

•  Eliminarea celulitei, eliminarea depozitelor de grasimi locale, modelarea corporala

•  Indepartarea ridurilor fine si reducerea expresiei ridurilor profunde

•  Corectarea schimbarilor postgrafice (netezirea cicatricilor, resorbtia petelor postinflamatorii stagnante)

•  Pentru  modelarea finala a corpului dupa liposuctie

Ce este terapia cu radiofrecventa

Terapia cu radiofrecventa este o directie fundamental noua in cosmetologie. Se bazeaza pe radiatii de inalta frecventa (frecvente radio), energie electromagnetica, avand o frecventa de la 300 MHz la 3 kHz. Efectul terapiei prin radiofrecventa vizeaza restabilirea elasticitatii pielii fetei si a corpului si este o alternativa demna de metodele chirurgicale de intinerire. Procedura de regenerare a pielii prin intermediul impulsurilor electromagnetice de inalta frecventa se numeste RF-lifting.

Sub influenta radiofrecventei se produce o incalzire controlata profunda a epidermei si a straturilor subcutanate de celuloza. Pielea rezista influentei curentului de inalta frecventa in campul electric, ducand la eliberarea caldurii. Cand este expusa la o sursa de lumina cu laser sau in banda larga (IPL), caldura este generata de absorbtia fotonilor. La nivel molecular, datorita incalzirii, legaturile de hidrogen din triplele helix ale colagenului se sparg. Prin urmare, cantitatea sa este imediat redusa, iar apoi, in urmatoarele luni, se realizeaza restructurarea si reinnoirea pielii. Astfel, ridurile sunt netezite din interior prin formarea simultana a unor noi legaturi elastice.

Procedura promoveaza activarea furnizorilor de colagen. Fibrele colagene vechi si slabe sunt distruse si indepartate din corp. Fibra elastica nou formata inlocuieste celulele moarte. Acest proces afecteaza toate straturile de piele: epiderma, derma si tesutul gras subcutanat. Cursul procedurilor pentru terapia cu radiofrecventa este doar inceputul unei actualizari. Se activeaza mecanismul de regenerare celulara, care dureaza sase luni. Efectul ridicarii RF este pastrat timp de cel putin 3 ani. Dupa prima procedura, efectul de strangere a pielii devine vizibil si dureaza de la 2 zile la o saptamana.