Gazonul artificial este un produs cu denumire generica. Acesta este extrem de diversificat, bine departamentat in functie de destinatia sa, avand caracteristici speciale pentru fiecare tip de amenajare.

Astfel, putem vorbi despre gazon artificial pentru terenuri de sport, dar si despre gazon artificial pentru decoratiuni interioare si exterioare. Principalele avantaje ale acestor suprafete sunt de ordin economic si practic, prezentand aceiasi infatisare ca in cazul unui gazon natural, dar cu prioprietati ce-l fac sa reziste in timp, sa reziste uzurii si a conditiilor meteo extreme.

Pentru inceput, sa vorbim despre gazonul sintetic in sport. Fotbalul, tenisul si alte sporturi de tip outdoor reprezinta principalele destinatii ale acestor suprafete de joc, pentru care se investesc sume considerabile. Acestea asigura beneficiarilor conditii excelente de joc, protejandu-i de accidentari cauzate de starea precara a suprafetei. Investitiile in terenurile sintetice se intalnesc cel mai adesea in tarile in care conditiile meteo variaza de la anotimpuri cu temperaturi ridicate si pana la cele cu multe grade sub zero. Dupa cum v-ati dat seama, Romania se incadreaza perfect in aceasta descriere, precum se incadreaza perfect tari precum Rusia, tarile Scandinave, tarile Baltice si tarile din vecinatatea Romaniei.

Prin investitii in astfel de terenuri se asigura infrastructura sportiva necesara practicarii sporturilor de tip outdoor in orice anotimp, date fiind proprietatile binecunoscute ale gazonului artificial. Acesta rezista intemperiilor meteo si are de asemenea, un grad ridicat de rezistivitate in cazul utilizarii acestora in mod regulat. In medie, durata de viata a unui teren cu gazon sintetic este de opt ani, ceea ce-l face imbatabil in comparatie cu terenurile normale, care necesita si costuri ridicate de intretinere.

Acestea fiind caracteristicile unui gazon sintetic, ne ramane ca in final, sa incurajam toti antreprenorii, persoanele fizice si reprezentantii cluburilor sportive sa investeasca in aceste terenuri pentru a contribui la imbunatatirea infrastructurii sportive din Romania.

Vizitati site-ul nostru: www.gazonartificial.ro