In ciuda crizei din toate sectoarele pietei imobiliare ce dureaza deja de ceva ani buni, piata de executari silite din bucuresti continua sa creasca si in 2014, si a intrat in al patrulea an consecutiv de crestere. In continuare, va prezenta motivele pentru care bucurestenii sunt atat de interesati de imobilele executate silit, informatiile fiindu-ne furnizate de agentia Regatta Imobiliare.

Regatta spune ca la baza dezvoltarii pietei de executari silite din Bucuresti sta insuccesul in afaceri al firmelor si incapacitatea de plata a populatiei atat in ceea ce priveste creditele contractate in urma cu ceva ani pentru imobiliare, masini, sau uz casnic. In aceste conditii, bancile au diversificat ofertele de imobile executate silit, acestea ajungand la un numar record, atingand ordinul zecilor de mii in 2014. Ajunse si in mediul online, pe site-urile specializate in vanzarile imobiliare, majoritatea acestor executari silite au atras rapid investitorii bucuresteni, putand fi achizitionate la un pret mult mai mic decat daca acelasi bun ar fi cumparat din piata imobiliara.

De asemenea si cresterea cererii de executari silite din Bucuresti, oamenii fiind se pare mult mai tentati de acest tip de proprietati decat erau in urma cu cativa ani. Acest fapt se datoreaza publicitatii de care s-au bucurat imobilele executate silit atat in media, cat si in mediul online, bancile cautand sa valorifice noile active recuperate.

Executarile silite se scot la vanzare in 2 moduri:
Licitatie Publica – necesita depunerea unei garantii de 10% din pretul de licitatie al imobilului, suma ce intra in pretul imobilului in cazul in care acesta va este adjudecat, in caz contrar, suma urmand a va fi restituita. Aici este de mentionat faptul ca in cazul in care imobilul executat silit nu este adjudecat la primul termen, pretul acestuia va scade cu 25%.
Vanzare directa – imobilul pus in executare silita este negociat direct intre cumparator si banca, oferta ferma a acestuia urmand sa primeasca un raspuns in termen de 30 de zile de la solicitare.

De asemenea, un plus in 2014 pentru piata de executari silite din Bucuresti este si intrarea agentiilor imobiliare in promovarea acestui tip de imobile, un exemplu in acest sens fiind agentia Regatta Imobiliare din Bucuresti, care detine un portofoliu de peste 300 de oferte de proprietati executate silit.

Ramane de urmarit aceasta piata a executarilor silite, locul unde piata imobiliara pare sa-si gaseasca un parcurs ascendent, ultimii 4 ani reprezentand cresteri solide si continui, in special in Bucuresti.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat