Serviciile de branding presupun următoarele:

  • Descoperire atribute și valori brand
  • Analiză și cercetare branduri existente (brand audit)
  • Strategie de branding
  • Creare de logo
  • Denumire de brand (naming)
  • Creare design de ambalaj (packaging design)
  • Creare manual de brand
  • Implementare brand

Acestea se pot extinde și către creare de content video și materiale pentru marketing, însă focusul principal este clădirea unui brand puternic și consistent care să comunice eficient cu grupurile tintă vizate și să își respecte promisiunea și angajamentul asumat.

Creare de brand presupune un travaliu complicat de cercetare și creativitate, al cărui succes se concretizează în durabilitatea și unicitatea brandului.

Niciun brand nu se crează intern, ci este elaborat de către o agenție specializată. În ultimii 10 ani au apărut pe piața românească numeroase afaceri care oferă servicii de branding, însă cei ce oferă întotdeauna rezultate sunt experții care sunt atestați de vechime, portofoliu și creativitate. Succesul unui brand constă nu doar într-o imagine atrăgătoare ci într-un set complex de valori pe care îl deține, precum și în modalitatea prin care reușește să comunice eficient cu grupul țintă. Dimensiunea unui brand se extinde asupra vocii, mesajelor, personalității, pînă la tipul de literă folosit, forme, culori și tipuri de fotografii.

Numele brandului joacă de asemenea un rol important în succesul afacerii, întrucât acesta trebuie să aibă o rezonanță sonoră memorabilă și de impact. Universalitatea numelui poate ajuta brandul să capete o amploare internațională. Deși numărul de cuvinte este limitat, iar la nivel global există peste 60 de milioane de mărci înregistate, originalitatea și creativitatea nu sunt limitate. Denumirea brandului este acompaniată întotdeauna de logo, astfel reușesc împreună să creeze o emblemă puternică și memorabilă.

Creativitatea agențiilor de branding este reflectată în portofoliul acestora, care cu cât este mai variat și mai complex, cu atât denotă abilități solide de adaptare și creație. În alegerea unei agenții de branding este important să se urmărească proiectele care au fost realizate în întregime de către agenție, care sunt vizibile pe piață, recognoscibile și de durată. Marile branduri au fost create cu decenii sau secole în urmă, însă există numeroase branduri noi, create de la zero, care au căpătat notorietate și popularitate într-un timp relativ scurt.

În cadrul agenției de branding www.armeanu.ro se pot vizualiza brandurile dezvoltate de-a lungul timpului, acestea fiind din diverse domenii de activitate: food și restaurante, cosmetică, servicii, farmacie și fashion.