Gazonul artificial a fost creat pentru a substitui gazonul natural, imitandu-i vizibilitatea, senzatia la atingere si culoarea. Dar gazonul artificial este mai mult decat un substitut al gazonului natural. Reinventat de mai multe ori prin schimbarile aduse compnentetei sale, gazonul artificial prezinta oricarui potential utilizaor cateva avantaje pe care nu le putem neglija.

Dupa cum am mentionat si in primul paragraf, gazonul artificial este o imitatie din punct de vedere estetic si tactil al celui natural. Economisirea banilor folositi pentru intretinerea gazonului natural este marele avantaj al suprafetelor sintetice. Puteti uita de costuri cu nivelarea si tunderea ierbii, achizitia de utilaje si combustibili necesari derularii acestei activitati. De asemenea, se elimina total din costurile aferenta pastrarii sanatatii firelor de iarba, nemaifiind nevoie de achizitia de ierbicide si alte chemical impotriva daunatorilor. Astfel protejati si solul.

Cheltuielile privind irigarea gazonului sunt si ele excluse, deoarece textura gazonului sintetic asigura permanenta culorii “vii”, exact ca al firelor de iarba naturala. Firele artificiale sunt protejate si impotriva expunerii prelungite la soare, razelor UV si nu exista riscul deteriorariii acestora.

Preocuparile oamenilor pentru spatiile verzi si pastrarea acestora in conditii bune au necesitat si anumite costuri. In special autoritatile publice aloca o suma mare de bani pentru intretinerea spatiilor verzi, evident, din fonduri publice, pe care ar putea sa le redirectioneze catre poiecte de mai mare interes. Amenajarile spatiilor verzi din gazon artificial ar adduce beneficii atat cetatenilor cat si autoritatilor. Rezistenta  suprafetelor din gazon artificial la o utilizare intensa si constanta sa privind aspectul esthetic placut fac gazonul artificial ca o alternative sigura si o situatie win-win intre cetatean si autoritate locala.

Amenajarile din incinta mallurilor, spatiile verzi din cadrul pensiunilor agroturistice, spatiile de joaca in aer liber pentru copii si animale, zone de agement pentru relaxare sau petreceri in aer liber, toate pot fi realizate pe baza suprafetelor din gazon artificial.