Umiditatea in exces nu poate sa fie ingnorata pentru ca in timo devine o amenintare pentru fiabilitatea structurala a casei. Mediul cu umiditate in exces permite si proliferarea mucehaiului dar si a igrasiei, a mirosurilor neplacute si aparitia daunatorilor fapt ce poate sa atraga cu sine nu numai consecinte asupra aparaturii si mobilierului din casa dar si asupra sanatatii. Instalarea unor dezumidificatoare casnice e o solutie prin car eputeti sa controlati nivelul de umiditate aflat in casa si anexele casei, eciuri, garaje, pivnite, uscatorii.

Alegerea unui aparat pentru dezumidificatoare corespunzator va avea in vedere unele caracteristici ori capacitati care sa raspunda tuturor nevoilor pe care le aveti. Este recomandat sa folositi si un higrometru pentru a se putea obtine informatii in legatura cu nivelul de umezeala. Daca nu aveti la dispozitie si astfel de instrumente este recomandat sa utilizati higrometre pentru a obtine toate informatiile cu privire la nivelul de umiditate. Daca nu aveti  astfel de instrumente va recomandam sa utilizati caracteristicile speciale din camera pentru a ptea determina umiditatea.

Mirosul de umezeala si urmele de ucegai si igrasie, sau petele de apa, arata locul in care umiditatea este in exces.

E indicat sa nu se neglijeze nici dimensiunea pe care o are dezumidificatorul pentru a nu alege aparate care nu pot sa faca fata ori unul ccare este prea mare. La inceput va trebui sa stabiliti i dimensiunea in metri patrati dar si olumul camerei si apoi sa alegeti un dezumidificator casnic cu capacitatea de a dezumidifica in mod eficient suprafata si care sa aiba un anumit volum de circulare a aerului.

Pentru a va asigura ca luati cea mai buan decizie este recomandat sa utilizati un dispozitiv care sa aiba o capacitate buna pentru dezumidificare, ceva mai mare decat e necesar.

Oprirea automata este o alegere utilza deoarece dezumidificatorul se poae opri singur in momentul in care rezervorul de apa e plin si nu apare pericolul ca apa sa se scurga in cazul in care aparatul nu e supraegheat crect. In cazul in care aveti o camera in care nivelul de umiditate care trebuie extras e mare veti avea neoie si de un sistem de drenaj permanent.