Scaunul auto pentru copii este un accesoriu obligatoriu pe care orice parinte trebuie sa il achizitioneze. Poate ca multi ignora prevederile legale, dar potrivit Codului rutier, copii cu varsta sub 3 ani, trebuie trasportati doar in dispozitive de retinere omologate.
Pentru siguranta copiilor lor, parintii trebuie sa analizeze oferta de scaune pentru copii auto, iar pentru a isi face o idee ampla despre oferta existenta pe piata, ShopAlert prezinta peste 3.000 de modele de scaune auto copii ca sa va ajute sa il alegeti pe cel potrivit varstei, si greutatii copilului vostru.

Ce trebuie sa urmariti atunci cand analizati oferta de scaune auto copii?

Scaunele auto sunt impartive in mai multe categorii, in functie de criteriile producatorilor. Mai jos regasiti cateva aspecte pe care sa le urmariti atunci cand cautati scaune copii auto:
In primul rand trebuie sa aveti grija ca scaunul ales sa se conformeze normelor de siguranta europene ECE R44.03 sau R44.03, mai exact trebuie sa apara inscrisa pe eticheta litera “E”;

Dupa ce ati verificat daca scaunul se incadreaza normelor europene de siguranta, trebuie sa vedeti daca, acesta corespunde greutatii, varstei si inaltimii copilului. In principiu trebuie sa va orientati dupa greutate, pentru ca aceasta reda varsta si inaltimea copilului. Pe langa impartirea aceasta, pe varste, avem o impartire initiala, in scaune auto copii cu varsta peste 1 an, si scaune auto pentru bebelusi, adica aceia care nu au implinit 1 an. Potrivite pentru ei sunt acele scaune tip scoica, sau cosulet, deoarece sunt special concepute pentru a le mentine coloana vertebrala. Dupa varsta pe 1 an, poate fi schimbat cu un scaun adecvat. Aceasta este cea mai sigura optiune, de a opta pentru doua scaune diferite.

Dupa ce copilul a implinit 1 an, puteti opta pentru un scaun convertibil. Nu este recomandat sa schimbati des scaunul copilului. Trecerea la urmatoarea grupa de scaune de face atunci cand greutatea copilului nu se mai incadreaza in intervalul de greutate al scaunului detinut, sau atunci cand crestetul copilului depaseste partea superioara a scaunului auto.

O alta impartire a scaunelor este in scaune auto cu spatele la sensul de mers, considerate a fi cele mai sigure, ce pot fi folosite pana la 4 ani, si scaune auto cu fata la sensul de mers.

Majoritatea parintilor respecta prevederile legale, si se gandesc la siguranta copiilor. Inainte de a incepe sa analizati oferta de scaune auto copii de pe ShopAlert, puneti-va la punct cu sistemele de siguranta ale scaunelor, cat si cu sistemele de prindere ale masinii. Documentati-va si alegeti scaunul potrivit pentru copilul vostru!

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat