foodpanda/hellofood, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din lume, a devenit o companie cu adevărat dedicată mobilității, prin intermediul aplicației mobile actualizate, ce beneficiază și de un design nou.

„Lansarea noii generații a aplicației mobile reprezintă încă un moment important pentru foodpanda și hellofood. Am observat o creștere imensă a zonei de mobile în toate piețele în care activăm și am folosit toată experiența și toate cunoștințele de care beneficiem pentru a dezvolta cea mai convenabilă aplicație pentru comenzile de mâncare. Viitorul comenzilor de mâncare este mobil, iar noi suntem cel mai bine poziționați pentru a fi declarați favoriți”, precizează Ralf Wenzel, Global managing Director foodpanda.

Platforma globală pentru comenzi de mâncare a lansat noua generație a aplicației pentru mobil, oferind un acces facil la meniurile a peste 30.000 de restaurante de pe patru continente. Versiunea nouă include și capacități integrate de plată online, ca parte a strategiei de a oferi clienților cea mai confortabilă metodă de a comanda mâncare. Noua aplicație este disponibilă pentru principalele platforme mobile: iOS, Android, Windows, Nokia X și Asha.

Aplicația pentru mobil permite clienților să vizualizeze restaurantele locale recomandate și să selecteze din mii de feluri de mâncare disponibile prin livrare sau take-away. Meniurile sunt însoțite de fotografii cu preparatele, iar restaurantele beneficiază de recenzii și evaluări din partea clienților. În plus, foodpanda/hellofood are oferte speciale și oferte exclusive de la o gamă largă de restaurante. Utilizatorii înregistrați își pot verifica istoricul comenzilor, pentru a plasa noile comenzi mai rapid și mai simplu. Mai mult, aplicația permite utilizatorilor să își personalizeze preparatele comandate, la fel ca în restaurant, alegând, înlocuind sau adăugând topping-urile preferate. Aplicația permite plata în numerar, la livrare, sau prin intermediul diverselor metode integrate de plată online, cum ar fi plata cu cardul de credit. Noua versiune a aplicației oferă consecvență și confort pe tot parcursul procesului de comandă.

„Am ascultat feed-back-ul venit din partea clienților noștri și ne-am străduit să le îndeplinim și să le depășim așteptările. A fost un proces bine gândit de încercări și erori: am experimentat, am comparat, am analizat și în cele din urmă am reinventat aplicația. Sunt convins că va fi o surpriză foarte plăcută pentru clienții noștri. Design-ul a fost realizat și ajustat astfel încât să îmbunătățească și să perfecționeze întreaga experiență”, a spus Edin Memisevic, Head of Mobile Application foodpanda.

foodpanda este prezentă și în România, colaborând, în prezent, cu peste 200 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.