Gazonul sintetic decorativ revolutioneaza peisagistica, pe baza lui amenajandu-se spatii recreative atat pentru gradinile caselor personale, cat si pentru spatiile companiilor ce detin astfel de amenajari. La fel, din punct de vedere ecologic, gazonul artificial prezinta numeroase avantaje, ca sa nu mai pomenim de economiile facute in ceea ce priveste intretinerea lor.

Pentru multe gospodarii si intreprinderi apa a reprezentat o bataie de cap, deoarece intretinerea unei peluze necesita anual o cheltuiala importanta in buget. Prin noile tehnologii folosite in fabricarea gazoanelor sintetice, peluzele, practic, se intretin singure. Datorita texturii lor acestea isi mentin culoarea vie tot timpul, nefiind afectate sub nici o forma de influenta vremii.

Daca vorbim de suprafete mari, parcuri, terenuri de agrement, terenuri de golf, etc, costurile legate de intretinere si mai ales de utilizare a apei sunt enorme. Utilizarea irationala a apei este una din marile probleme ale lumii moderne, la care se adauga si cele legate de emisiile poluante si deseuri toxice. Iarba sintetica este o solutie ce nu schimba situatia globala a problemelor legate de poluare, dar este un exemplu de dat reprezentand o solutie impotriva oricarui dintre dusmanii mediului mentionati mai sus. Fara risipa apei, utilizarea pesticidelor, fertilizatorilor, aceste daune pot fi diminuate.

Cu un gazon sintetic decorativhttp://www.gazonartificial.ro/produse/gazon-artificial-decorativ.html )nu trebuie sa va faceti griji cu privire la pete de murdarie sau noroi. Ploaia sau alte lichide nu vor dauna ierbii, deoarece gazonul are un suport care este extrem de perforat, permitand apei sa se scurga in toate directiile.

Cheltuielile cu gazonul artificial produc economii insemnate anual atat in bugetul de familie cat si in cel al unei intreprinderi, aceste economii putand fi directionate catre alte costuri. Peluze de gazon artificial sau suprafete mai mari reduc si alte costuri de intretinere cum ar fi gradinaritul, ingrasamintele sau cositul.

Asadar, gazonul artificial reprezinta o alegere ideala in amenajari atat ecologic, economic, al timpului economisit, al constantei sale si rezistentei la influentele meteo.