După ce a primit multe critici din partea utilizatorilor săi, Twitter a decis să se întoarcă și să-și asculte audiența. Conform declarației proprii a platformei , Twitter „a pus cronologia înapoi și a eliminat experiența făcută prin file” unde utilizatorul a găsit feedul algoritmic.

Din 2016 , Twitter încearcă să creeze un feed algoritmic , iar în octombrie 2021, compania a făcut cea mai mare schimbare pentru a atinge acest obiectiv: a creat un feed cu doar sugestii de tweet bazate pe algoritm , în loc de vechiul – dar grozav – feed. cronologic, care obișnuia să ne arate cele mai recente tweet-uri de la persoanele pe care le urmărim.

După cum vă puteți imagina, această schimbare nu a fost foarte bine primită de utilizatori. Fluxul algoritmic a ajuns să ne umple cronologia cu tweet-uri pe aceeași temă, de la oameni pe care nu îi urmărim neapărat.

În timpul finalei Big Brother Brasil, de exemplu, ați citit doar despre finala Big Brother Brasil. Bine, s-ar putea să fie grozav dacă ești fan Big Brother Brasil, dar Twitter servește și pentru a rămâne la curent cu alte subiecte, nu-i așa?

Lecții pe care le puteți învăța în calitate de marketer din decizia Twitter

Cea mai mare lecție pe care Twitter a lăsat-o specialiștilor în marketing este importanța de a-ți asculta publicul. Oricât de bună și inovatoare este ideea ta, s-ar putea să nu fie exact ceea ce caută clientul tău în acest moment și este bine să fii umil și să dai înapoi atunci când este necesar. La urma urmei, clientul tău va fi cel care va folosi produsul sau serviciul tău, așa că trebuie să aibă sens pentru nevoile lor reale .

Pare destul de evident, nu? Dar acest lucru nu este întotdeauna ceea ce se întâmplă. Am văzut că Twitter ia o decizie importantă pe baza a ceea ce a spus publicul său, dar nu așa procedează întotdeauna platformele.

Recent, TikTok a lansat videoclipurile de 10 minute pentru a concura cu YouTube, doar creatorii de conținut au fost îndoieli cu privire la această actualizare. Nu este negativ, dar ajunge să dea impresia că TikTok își acordă prioritate competitivității pe piață, și nu nevoilor și experienței utilizatorilor.

Și ce sfaturi de conținut pot obține specialiștii în marketing?

Twitter ne-a oferit acel aspect centrat pe client . Așadar, noi, ca agenți de marketing , putem fi inspirați și putem încerca să aplicăm o parte din aceste cunoștințe în rutina noastră.

În calitate de utilizator extrem de activ al Twitter din 2009, vă pot garanta trei elemente principale:

  • Ne place să fim auziți . În plus, cui nu-i place? Așa că încearcă să-ți pui clientul în centrul deciziilor tale și nu-ți fie teamă să faci un pas înapoi dacă crezi că decizia ta nu a fost cea mai bună la momentul respectiv.
  • Vrem să interacționăm și să vorbim cu mărcile . Și acest lucru se întâmplă nu numai pe Twitter, ci și pe rețelele sociale în general. Vrem să simțim atingerea umană , nu doar să vedem reclame care apar peste tot.
  • Și, foarte important: pe Twitter, ne place să facem lucruri împreună . S-ar putea să sune puțin ciudat, știu, dar în 2015 , „Game of Thrones” a fost cea mai discutată emisiune TV pe Twitter . Asta pentru că toată lumea dorea nu doar să urmărească, ci și să vorbească despre subiect cu alte persoane. Ne place foarte mult sentimentul de comunitate pe care îl permite Twitter și aceasta poate fi o modalitate excelentă de a încerca să vă poziționați cu succes marca pe această platformă: începeți sau alăturați-vă unei conversații la care publicul dvs. ar dori să facă parte.

Ei bine, sunt încântat să văd mai multe cazuri ca acesta, în care compania chiar pune clientul în centrul oricărei decizii. Twitter este un studiu de caz grozav în orientarea către clienți , dar sunt destul de încrezător că vom vedea exemple ca acesta mai des. Și aceasta este calea potrivită pentru noi: să construim mărci lângă client , într-o stradă cu două sensuri .

Dacă v-a plăcut acest conținut, luați în considerare abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi articole grozave direct în căsuța dvs. de e-mail.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.