protectia mainilor

Sunt manager de siguranță. Ce factori ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o mănușă chimică pentru lucrătorii mei?

Deoarece există peste 60 de milioane de substanțe chimice înregistrate  și de numărare, găsirea mănușilor potrivite pentru protecția chimică este un proces dificil și dificil. Găsirea mănușilor potrivite necesită o înțelegere minuțioasă a substanțelor chimice care vor fi întâlnite, a modului în care vor fi utilizate și cât timp vor fi expuse mănușile respective.

Nu este la fel de simplu ca potrivirea materialului cu mănuși cu substanțele chimice. Lucrătorii expuși la substanțe chimice nu sunt diferiți decât oricare alții – respectarea protocoalelor echipamentelor de protecție personală depinde de confort și performanță. Dacă mănușa nu asigură strângerea necesară sau dacă se potrivesc și se potrivesc, lucrătorii vor îndepărta mănușa sau vor opta pentru ceva mai confortabil. Asigurarea selecției oferă un echilibru corect de confort, performanță și protecție este esențial pentru productivitatea, satisfacția in domeniul de sanatate si securitate in munca.

Mai mult, standardele industriei ajută la ghidarea selectării mănușilor. Organizațiile europene de standardizare au actualizat recent standardele referitoare la siguranța mănușii. Acest lucru contează, deoarece unul dintre standarde este adoptat la nivel internațional. Precedentul standard european de ghidare a selecției de mănuși chimice evoluează, devenind standardul în cea mai mare parte a lumii.

Actualizările extind lista substanțelor chimice utilizate frecvent împotriva cărora trebuie să fie testate mănușile și oferă noi orientări pentru diferite niveluri de rezistență la substanțe chimice. Aceste linii directoare evaluează mănușile în funcție de numărul de substanțe chimice împotriva căruia o mănușă este eficientă și timpul de descoperire pentru aceste substanțe chimice. Standardele actualizate adaugă, de asemenea, cerințe pentru testarea degradării și performanță. Degradarea apare atunci când o mănușă este compromisă fizic din cauza expunerii la o substanță chimică – devine crăpată sau se extinde sau se schimbă într-un fel care ar putea să-și diminueze calitățile de protecție. Protectia muncii, incurajează lucrătorii să poarte mănușile adecvate de proteție, iar pe cele uzate să nu le mai foloseasca.

Dacă o mănușă este degradată în vreun fel, nu trebuie reutilizată. Eliminați-l în conformitate cu legile locale sau de stat. Din păcate, schimbările critice ale materialului pentru mănuși nu sunt întotdeauna ușor de observat. Și chiar dacă mănușa nu este degradată, unele substanțe chimice își iau timp pentru a pătrunde anumite materiale, ceea ce înseamnă că, chiar dacă substanțele chimice nu sunt vizibile pe suprafața mănușii, acestea pot să-și facă drum spre penetrare. Un lucrător care reutilizează aceste mănuși ar putea intra în contact cu substanța chimică în timp.

Din acest motiv, recomandăm aproape întotdeauna împotriva reutilizării mănușilor. Dacă este inevitabil, luați în considerare întotdeauna timpul total pe care mănușile îl petrec în contact cu substanțele chimice și timpul total scurs după contact. Comparați aceste perioade cu timpii de permeație raportați și luați în considerare reutilizarea cu atenție. Cel puțin, asigurați-vă că clătiți bine exteriorul mănușilor cu soluții adecvate de clătire – apă pentru toate mănușile, altele decât alcoolul polivinilic (PVA); alți solvenți, cum ar fi băuturi minerale, kerosen, xilen, percloretilen sau clorură de metilen pentru mănuși PVA. Chiar și după clătire, efectuați întotdeauna o inspecție minuțioasă a mănușilor pentru orice semne de scurgeri.