Afacerile moderne au devenit un loc de joaca in care companiile externalizeaza sectoare intregi pentru a se concentra pe eficienta mai ales in aceasta perioada. Pentru o companie care nu are propria echipa de marketing online, angajarea unui consultant poate fi extrem de benefica in 2022.

Toata lumea, de la intreprinderile mici pana la cele mari, se poate indrepta catre consultantii in marketing online care sunt niste profesionisti consacrati datorita specializarilor pe care le detin si a mentinerii tendintelor din marketingul online la nivel de specialist. In acest articol, vom analiza cele cinci beneficii ale angajarii unui consultant in marketing online pentru compania dvs.

1. Cost-Eficienta

Pentru o companie care are putina sau deloc experienta in publicitatea din spatiul online, cel mai usor lucru de facut este sa-si externalizeze nevoile de marketing online. Deoarece un consultant in marketing online este un expert cu cunostinte si un istoric dovedit, companiile elimina cativa pasi atunci cand isi promoveaza produsele si serviciile.

Beneficiul eficientei costurilor vine din anii de experienta. Companiile cu bugete limitate si fara echipe de marketing interne nu au resursele necesare pentru a testa strategiile. Un consultant elimina acel pas punand pe masa strategii dovedite care arata rezultate. Acest beneficiu poate fi la fel de benefic pentru intreprinderile mici, precum este benefic si pentru companiile mari.

Indiferent de dimensiunea companiei dvs., o strategie castigatoare este mijlocul necesar pentru a va oferi produsul sau serviciul dorit. Un consultant va face acest lucru in timp ce va va economisi bani pe incercari si eroari care pot aparea in strategia de marketing online.

2. Timp-Eficienta

In timp ce banii sunt o resursa necesara fara de care intreprinderile nu pot supravietui, timpul este o resursa la fel de importanta. Nu fiecare companie are timp sa treaca o strategie printr-o faza de incercare si eroare. Pentru a determina strategia castigatoare, o companie trebuie sa investeasca atat timp, cat si bani.

Pentru companiile mai mici dornice sa patrunda pe piata, acesta nu este un lux de a avea. Un consultant este intr-adevar o miscare rentabila care se ocupa de nevoile dvs. de marketing online. Dar este si o miscare eficienta in timp. Un consultant profesionist are deja o strategie de penetrare a pietei. Asa ca companiile elimina acel pas in eforturile lor de a lansa si a stabili un produs sau serviciu pe piata.

Timpul poate fi o resursa valoroasa pe care nu o detine orice companie. Daca nu aveti timp sa va ganditi la o strategie de penetrare a pietei, un consultant are deja una pregatita si gata de a o implementa in afacerea dvs.

3. Va permite sa va concentrati pe alte sarcini

Unul dintre cele mai importante beneficii, care este strans legat de cel precedent, este ca companiile isi pot aloca resursele de forta de munca si se pot concentra pe alte sarcini. Consultantul isi va face treaba si va prelua operatiunile de marketing online. Tu, proprietarul afacerii, te poti focusa pe lucrurile tale si angajatii tai pentru activitatile interne ale companiei.

In acest fel, alocati resursele de forta de munca in mod corect. Daca incredintati sarcina de a face publicitate online unui angajat care nu stie cum sa o faca, nu il gestionati eficient pe acel angajat. Pur si simplu, nu va fi la fel de eficient ca un consultant de marketing online cu ani de experienta in publicitatea online.

Deci, daca aceste trei beneficii sunt suficiente pentru a va convinge sa angajati un consultant care sa preia sarcinile de publicitate online, asigurati-va ca vizitati agentpromovator.ro.

4. Deblocati conexiunile

Cu cat ai mai multe conexiuni in afaceri, cu atat este mai usor sa faci afaceri. O companie cu zero cunostinte si experienta in spatiul de marketing online va avea dificultati sa creeze relatii si conexiuni care sa faca publicitatea online mai usoara. Dar un consultant de marketing cu ani de experienta si conexiuni ocoleste complet acest pas.

Numai conexiunile va pot economisi ani de munca grea. Imaginati-va daca ati avea pe cineva in compania dvs. care poate apela pe cineva pentru a va ajuta sa va maximizati prezenta online? Numai asta reprezinta o mina in aur. Un consultant in marketing online are conexiuni si relatii care va vor fi utile atunci cand va luati in considerare ca si client.

O parte a marketingului online este stabilirea unei retele de conexiuni. Fiecare persoana din acea retea aduce ceva la masa. Indiferent daca acesta are acces la mai multe conexiuni, resurse sau indrumari, fiecare persoana este importanta ca si urmatoarea.

Fara nicio influenta in spatiul online, poate fi dificil sa creezi o retea de profesionisti din diferite sfere de activitate. Un consultant are deja o retea de profesionisti si poate apela la ei cand va veni momentul. Angajarea unui consultant inseamna obtinerea accesului la conexiunile lor.

5. Termina treaba

Companiile externalizeaza agenti de marketing onlinel cu scopul de a-si creste prezenta online. Acesta este si va fi intotdeauna singurul scop. Un alt motiv pentru care companiile externalizeaza aceste tipuri de agentii sau persoane fizice este acela de a ajuta la punerea in piata a produselor sau serviciilor lor.
Dar, indiferent de ceea ce trebuie facut, un consultant isi face totusi treaba. Cu un istoric dovedit si ani de experienta, aceasta persoana va va ajuta sa va cresteti prezenta online si sa vindeti mai mult.

Cum sa angajezi consultantul potrivit?

Acum ca v-am oferit beneficiile, sa vedem cum sa angajati persoana potrivita pentru job. Acest job va fi de tip outsourcing. Aceasta inseamna ca nu ii veti angaja cu norma intreaga, ci ii veti integra in calitate de consultant – de unde si numele.

Oricum, primul lucru pe care il cauti este o persoana care poate face ceea ce trebuie sa faca. Unii consultanti sunt specializati in SEO, altii in publicitate, iar un al treilea grup este specializat in sensibilizarea clientilor.

Trebuie sa-ti dai seama de nevoile tale si sa angajezi omul potrivit care sa le faca corect. Un alt lucru de cautat este fiabilitatea. Pentru a externaliza un consultant de incredere, cautati anii de experienta, recenziile pozitive si un istoric dovedit. Cu toate acestea spuse, marketingul digital nu este o joaca de copii. Este o sfera in care poti cheltui multi bani si nu obtii niciun rezultat.

Unii consultanti sunt constienti de acest lucru si lucreaza doar cu bugete specifice. Deci trebuie sa va dati seama daca bugetul dvs. trebuie sa se alinieze nevoilor consultantului.

Concluzie

Marketingul online este o mare industrie si va creste exponential incepand cu 2022. Nu este usor sa cresti o prezenta online in 2022 si cu siguranta nu este o sarcina pentru cei fara experienta. Prin urmare, angajati un consultant cu istoric valid si obtineti beneficiile alaturi de el.

 

Mario este un consultant de top in marketingul online, cu certificare Google, ajutand companiile sa implementeze un sistem predictibil de marketing si publicitate pentru a gasi strategia ideala de a fi pozitionate in Topul Google. Actualmente este Primul Consultant Marketing Online in Google, oferind servicii profesionale de optimizare a motoarelor de cautare (SEO) si a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO), campanii de backlinks si servicii de content marketing. El are o experienta demonstrata prin rezultate reale, preluand ideile clientilor sai si transformandu-le in strategii online de succes.

De Mario Grigorescu

Mario Grigorescu este lider in cautarile Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist Seo cu certificare Google, MOZ, Hubspot & Marketing Digital si este orientat catre rezultate scalabile in cautarile organice Google. A colaborat cu peste 1500 de firme si branduri romanesti cat si internationale si are abilitati dovedite in timp prin cresterea traficului cat si a ranking-ului in Prima Pagina Google cat si a autoritatii in domeniu a site-urilor web.