Un mediu de lucru este format din mai multe lucruri si difera de la un angajator la altul, dar si de la o industrie la alta. O cultura atragatoare a locului de munca nu exista din intamplare, nici nu poate fi implementata fortat. Pentru unii, este nevoie de efortul extraordinar al unui lider. pentru altii, este mai mult un lucru organizat care implica planificarea si cultivarea vigilenta.

O munca in echipa puternica necesita un mediu de lucru favorabil, in care toata lumea lucreaza bine impreuna si se valorizeaza reciproc. O cultura de sustinere a unei companii este vitala pentru gasirea de noi raspunsuri la provocarile din domeniul afacerilor si a noilor oportunitati din perspectiva unica.

1. O cultura puternica aduce beneficii companiilor pentru a-si pastra angajatii.
Atunci cand retinerea angajatilor este scazuta, organizatia se confrunta cu o pierdere intelectuala si monetara scumpa. Construirea unui mediu de lucru mai sanatos – in care angajatii au incredere in organizatie, se simt mandrii de munca lor si se bucura de atmosfera si oamenii cu care lucreaza, sporesc retentia angajatilor, devotamentul si eficienta.

2. O mare cultura la locul de munca consolideaza brandul companiei.
Angajatii care lucreaza in medii prietenoase si flexibile au mai multe sanse sa vorbeasca despre companiile lor pe social media si sunt mai predispusi sa-si exprime mandria din faptul ca fac parte din acea echipa.

3. Un mediu de lucru excelent poate reduce absenteismul.
Multi manageri constata ca un mediu de lucru flexibil si mai sanatos reduce in mod semnificativ absenteismul in companie, bineinteles, daca este executat corect. Mediile de lucru flexibile ajuta angajatii sa lucreze de acasa. Daca exista sisteme adecvate de responsabilitate, un mediu flexibil de lucru are potentialul de a fi mai favorabil, nu numai pentru intreaga profitabilitate a afacerii, ci si pentru un serviciu mai bun pentru clienti.

4. Mediul de lucru poate influenta impresionant moralul angajatului.

Moralul angajatilor este legat direct de mediul de lucru. Angajatii mai stresati si nemultumiti sunt la locul de munca, cu atat mai multa productivitate va scadea. In schimb, un angajat fericit inseamna productie fructuoasa intr-un mediu de lucru sanatos si productiv.

5. Un mediu de lucru puternic poate fi utilizat pentru a realiza strategia.
O companie cu un mediu de lucru puternic are valori comune si poate executa strategii intr-un mod

6. Un mediu de lucru puternic poate imbunatati performanta locurilor de munca.

O companie trebuie sa identifice ceea ce motiveaza, provoaca si angajeaza asociati la locul de munca. Oamenii se indreapta catre o mai mare productivitate atunci cand se afla intr-un mediu in care se simt apreciati si le da un sentiment de proprietate, unde sunt rasplatiti pentru munca lor grea.
Exista destul de multe copanii care incearca pe cat de mult posibil sa tina pasul cu dorintele angajatilor lor.