Un birou notarial Bucuresti: venim cu totii mai devreme sau mai tarziu aici, mai ales in momentele cheie din viata: cumpararea unei case, casatoria, crearea unei companii, dar si divortul sau mostenirea. In toate acestea, care este rolul notarului, ce face si de ce sa apelam la el?

Tot ce trebuie sa stii despre un notar public

Un jurist calificat dupa o lunga pregatire

Mai presus de toate, notarul este consilier juridic cu un domeniu larg de actiune. Nu devii notar peste noapte. Pentru a accesa profesia, ai nevoie de studii in drept care se obtin dupa 4 ani de studiu, studii in activitatea notariala pentru a-ti perfectiona cunostintele teoretice si, in final, un stagiu de pregatire pentru a dobandi experienta necesara.

Un consilier de specialitate datorita formarii complete

De ce ai nevoie de cativa ani de pregatire pentru a deveni notar intr-un birou notarial Bucuresti ca BNP Certified? Raspunsul este simplu: notarul trebuie sa aiba expertiza aprofundata pentru a interveni in diferite domenii ale dreptului. Notarul are cunostinte despre dreptul fiscal, dreptul familiei, dreptul succesoral, dreptul proprietatii, dreptul societatilor comerciale, dreptul administrativ etc.

Un functionar public care garanteaza securitatea juridica

Nu treci pragul unui birou notarial pur si simplu. Mergi acolo mai ales in ocazii importante din viata. Notarul si colaboratorii sai iti ofera sfaturi solide, dar iti ofera si documentele intocmite de acestia in urma cererii tale. Daca vrei sa cumperi o casa, doresti sa fii sigur ca contractul este legal valabil pentru a evita orice surpriza neplacuta. Vrei un contract de casatorie echilibrat.  Te astepti ca un acord sa fie sigur din punct de vedere juridic si respectat de toata lumea, fara a fi nevoie sa te adresezi instantei ulterioare din cauza lipsei de claritate a anumitor elemente.

Notarul nu rezolva conflictele, dar le previne. Prin urmare, el face dreptate „preventiva”. Acest lucru se manifesta mai ales in timpul trecerii faptelor: actele notariale au valoare probativa „autentica” si au „forta executorie”. Prima caracteristica inseamna ca legiuitorul a dorit sa acorde o anumita valoare acestor documente deoarece acestea au fost intocmite de un expert care poseda cunostintele necesare. Al doilea indica faptul ca partile se pot adresa direct unui executor judecatoresc, fara a fi nevoie de o hotarare prealabila, atunci cand una dintre ele nu isi indeplineste obligatiile.

O persoana independenta si impartiala

Una dintre caracteristicile sale este neutralitatea pe care un notar trebuie sa o demonstreze fata de clientii sai. El va adopta adesea o pozitie de mediere pentru a ajunge la acorduri echilibrate.

Secretul profesional al notarului este esential aici. El este o persoana de incredere, care cunoaste compozitia averii tale si relatiile tale de familie. Familia, banii sau moartea sunt subiecte sensibile asupra carora esti adesea foarte discret. Este important sa poti discuta aceste puncte, cu toata increderea, cu un notar atent dintr-un birou notarial Bucuresti pentru a putea lua deciziile corecte pentru viitorul tau personal si familial.