sanatate si securitate in munca

Îmi este greu să obțin o sigilare bună între mănușile mele chimice și mâneca costumului meu. Cum pot să mă asigur că sunt protejat?

Produsele chimice și potențialul expunerii lucrătorilor la acestea sunt abundente la locul de muncă. Muncitorii folosesc zilnic zeci de mii de substanțe chimice. Utilizarea frecventă a substanțelor chimice vine cu un risc crescut de riscuri fizice și pentru sănătate pentru lucrători. Pentru a asigura protecția împotriva substanțelor chimice, lucrătorii trebuie să fie echipați cu echipament individual de protecție adecvat.

Este mai ușor spus decât făcut. Este necesar să folosiți un set complet de protecție chimică adecvată, iar pe piață există o mulțime de mănuși și costume adecvate. Cu toate acestea, o zonă de multe ori trecând cu vederea atunci când se împlinește PPE chimică este sigiliul dintre o mănușă chimică și un costum. Oricât de eficient ar putea fi costumul și mănușa în mod independent, o protecție completă va depinde de sigiliul pe care reușești să-l obții între cele două piese. Dacă nu este stabilită o sigilie sigură, substanțele chimice pot lucra cu ușurință între straturi și pot pătrunde în piele.

Unii muncitori se bazează pe manșeta dublă a unui manșon de îmbrăcăminte pentru protecție, poziționând mănușa între manșeta interioară și exterioară. Deși este un pas de la o singură manșetă, nu oferă o etanșare etanșă la lichid. Mai mult decât atât, mișcarea repetitivă sau atingerea aerului determină adesea să se miște mănușa și costumul, creând o oportunitate pentru o substanță chimică să treacă prin straturile de PPE. Prin sănătate si securitate in munca (SSM), întelegem dreptul lucrătorilor de a beneficia de o calitate cît mai inaltă a echipamentelor de protectie, cît și a mediului de lucru.

Cea mai standardă practică de etanșare la locul de muncă se bazează astăzi pe un articol de uz casnic zilnic: banda de conductă. Muncitorii apelează în mod obișnuit la manșeta lor și la manșeta costumului, deoarece este o soluție rapidă și ușoară. Deși acest lucru oferă un sigiliu, se bazează pe abilitatea umană de a crea o conexiune constantă etanșă la lichid – ceva aproape imposibil de asigurat. Practica lipsită de încredere poate duce la o sigilare ineficientă, care de multe ori nu este identificată până când nu se scurge o substanță chimică.

Nu numai că înregistrarea este inconsecventă, ci pune în pericol integritatea produsului și provoacă risipă. Multe mănuși și costume pot fi reutilizabile dacă nu există nicio expunere chimică sau dacă echipamentul este decontaminat corespunzător. Cu toate acestea, scoaterea benzii distruge stratul superior al costumului și mănușa, necesitând eliminarea ambelor articole. Aceasta duce la eliminarea prematură o risipă atât de echipamente cât și de siguranță. Protecția muncii, echipamentele de protecție trebuie să asigure lucrătorilor siguranța la locul de muncă, în orice condiții.

Nevoile și problemele lucrătorilor adesea cresc inovația, iar un nou tip a intrat recent pe piață: conectori pentru mănuși – PPE special conceput pentru a crea o sigiliu sigură de lichid între mănuși chimice și mână. Un conector de mănușă este adesea compus din două părți. Un con de nervuri este introdus în mănușă, care este apoi montat în mânecă și fixat prin alunecarea unui guler exterior peste mănușă și mânecă până când este bine fixat în poziție. Aceste soluții sunt mai ușor de pus și de îndepărtat de către un individ, confortabil pe tot parcursul zilei și mai consecvent decât conexiunile realizate cu bandă.

Calitatea sufletească și fiabilitatea sunt critice atunci când vine vorba de protecție chimică de încredere. Pentru lucrătorii și experții în siguranță a căror cea mai bună opțiune de zeci de ani a fost banda de conducte, este promițător să știm că inovațiile recente pot oferi un sigiliu mai consistent și potențialul de a reutiliza PPE, protejând zilnic atât performanța, cât și protecția.