Cu totii stim ce este acela un steag, pentru simplul fapt ca ne este prezentat inca de cand suntem copii drept un simbol foarte puternic. Steagurile nationale reusesc sa dea nastere unor adevarate pasiuni si sa creasca individualitatea unor grupuri de oameni.

Nu doar steagurile nationale fac asta insa. Exista o multime de alte domenii in care este folosit steagul:

  • In sport;

  • In business;

  • In religie;

  • In fel de fel de comunitati.

Ideea de baza este ca steagul a reusit sa devina o parte integrata a societatii noastre si sa se dezvolte odata cu noi.

Cand a aparut steagul?

Este greu de spus. Cel mai probabil, aparitia steagului a coincis cu momentul in care oamenii au inceput sa migreze si sa dea unii de altii. Daca la inceput traiau in grupuri mici, de pana la 50 de oameni, se cunosteau intre ei si singurele probleme erau cele aparute in mica comunitate, ulterior au inceput sa acumuleze cunostinte si sa prinda o sete de a descoperi necunoscutul.

A aparit, asadar, migratia si intalnirea altor oameni. Unii erau pasnici, altii mai putini pasnici, iar comunitatile au crescut continuu. Pe masura ce oamenii nu au mai putut sa se recunoasca intre ei intr-o comunitate, a aparut nevoia unui element comun. Asa a aparut steagul.

La inceput, steagul nu era o bucata de material, asa cum il cunoastem astazi. Acesta era construit din lemn, din metal sau din diverse combinatii ale acestor materiale. Ulterior insa, lucrurile au inceput sa fie diversificate, pe masura ce utilitatea acestui obiect a inceput sa fie descoperita in mai multe domenii.

Cu siguranta, nu ne inchipuim lupte din ultimele secole care sa nu aiba steaguri, nu ne inchipuim intreceri sportive fara steaguri sau nave maritime care sa nu arboreze un steag pentru a-si arata provenienta.

Secolul 18, perioada in care steagul a inceput sa fie folosit in masa

Este secolul in care micile afaceri au inceput sa aiba propriile steaguri, familiile importante ale perioadei au inceput sa aiba propriile steaguri si in general, grupurile de oameni si-au dezvoltat sigle si steaguri pentru a se putea diferentia.

Astazi, cele mai folosite steaguri nu sunt cele nationale sau cele sportive, ci cele publicitare. Arborate in locuri cat mai vizibile, acestea pot avea extrem de multe beneficii pentru cei ce le folosesc, motiv pentru care multe companii investesc sume foarte mari in design, materiale si achizitie de spatii pentru ele.

Ce avantaje publicitare poate sa ofere un steag?

1. Este o metoda de promovare care poate sa fie vizibila pe termen lung. Daca alegi sa ridici un steag in curtea companiei, acesta poate sa fie vazut de la distanta de potentialii clienti si poate sa fie prezent pentru o perioada foarte lunga de timp;

2. Poate ajuta la constructia unui brand. Cu cat este mai vizibil un brand, cu atat este mai usor de vandut. Prezenta steagurilor cu brandul pe care il reprezinti in cat mai multe locuri publice poate sa aiba un impact puternic si pozitiv asupra companiei;

3. Este o metoda de promovare extrem de flexibila. Poti sa te folosesti de steaguri din materiale textile, stegulete din hartie sau steaguri din materiale plastice. De asemenea, poti opta pentru absolut orice marime si pentru orice tip de design sau mesaj.

Cum alegi steagul corect pentru rezultate publicitare foarte bune?

Pentru a lua cea mai buna decizie trebuie sa tii cont de :

  • Locul in care va fi montat. In functie de acesta poti sti ce materiale poti folosi si ce vopsea. Daca este un steag pentru exterior, va fi nevoie de un material care sa reziste la umezeala si sa nu se decoloreze;

  • Perioada de expunere. Vrei un steag care sa fie expus doar pentru cateva zile sau pentru cateva luni bune. Este un alt criteriu esential, deoarece pentru un steag pe care il vei folosi doar doua, trei zile nu va trebui sa platesti sume mari de bani, insa pentru unul destinat unei perioade mari de timp va trebui sa alegi materiale de buna calitate;

Daca alegi cu atentie steagul, sansele sa obtii un ROI maxim sunt foarte mari. Atunci cand te orientezi spre metode publicitare, asadar, ia in considerare steagul.