Una dintre cele mai populare jucarii din ultima vreme este masinuta electrica. Cu forme din ce in ce mai variate, cu dotari care mai de care mai interesante si cu caracteristici ce difera in functie de varsta sau greutatea copiilor, masinutele electrice se dovedesc a fi jucarii flexibile, ce aduc o multime de beneficii. Unul dintre cele mai mari beneficii este faptul ca ii fac pe cei mici sa se joace in aer liber, imbunatatindu-le starea de spirit, oferindu-le sansa de a se alimenta cu vitamina D si imbunatatindu-le reflexele si atentia la detalii.

Masinutele electrice sunt dispozitive destul de complexe, asadar, daca vrei ca prichindelul tau sa se bucure din plin de o astfel de jucarie trebuie sa ai foarte mare grija de ea.

Cum ai grija de o masinuta electrica?

  1. Citeste manualul de instructiuni. De regula, producatorii ofera toate informatiile legate de modul in care masinuta trebui esa fie ingrijita. Citeste cu atentie manualul, dupa care incearca sa ii explici tot ceea ce ai invatat copilului.
  2. Pastreaza tot timpul masina curata. Copiii sunt atrasi ca un magnet de noroi si de zonele nu tocmai prietenoase cu motorul masinutei si cu componentele ei. Este bine ca dupa fiecare utilizare sa cureti intreaga masina. Poti sa o cureti cu o carpa moale, in asa fel incat sa o feresti de zgarieturi. Daca vrei, ii poti oferi copilului o mica portie de educatie, facandu-l pe el sa faca intregul proces;
  3. Lubrifiaza rotile. De regula, rotile sunt realizate din plastic, insa exista si masinute cu elemente metalice. Acestea trebuie sa fie lubrifiate cu un ulei pentru a functiona fara probleme pentru mult timp;
  4. Ai mare grija de baterie. Bateria este una dintre cele mai importante componente ale masinutei electrice. Incearca sa nu o supraincarci, deoarece acest lucru ii poate scadea destul de mult durata de viata. De asemenea, pentru a proteja bateria pentru o perioada cat mai lunga de timp asigura-te ca o depozitezi intr-un loc uscat si racoros.

Este bine sa gasesti un spatiu de depozitare cat mai bun pentru masinuta, in asa fel incat sa fie ferita de orice riscuri. Poti sa o tii in camera copilului, in living sau in garaj. Cu o ingrijire corecta, masinuta ii poate incanta o buna parte din copilarie celui mic, oferindu-i o multime de beneficii, care mai de care mai interesante.