Ai un catel de doar cateva saptamani si esti interesat sa afli care sunt vaccinurile pe care trebuie sa i le aplici, pentru ca animalul sa se poata dezvolta armonios din punct de vedere fizic?

Din randurile de mai jos poti afla raspunsurile de care ai nevoie, dar si detalii despre cele mai bune solutii antiparazitare, de care prietenul tau are nevoie, astfel incat sa tina virusurile si parazitii la distanta, mai ales in primele luni de viata!

Solutii antiparazitare – ce variante ai la dispozitie?

Despre solutiile antiparazitare trebuie neaparat sa stii ca sunt produse cu ajutorul carora tii parazitii si virusurile la distanta de catelul tau. In primele saptamani de viata ale puiului, trebuie sa il duci la medicul veterinar pentru deparazitarea interna. Cat despre deparazitarea externa, te poti ocupa de aceasta in mai multe feluri:

  • deparazitare interna – se poate realiza cu ajutorul pastilelor special concepute in acest sens;
  • deparazitare externa – poti folosi comprimate masticabile, care au un gust interesant pentru caini si care pot fi administrate indiferent de varsta. Mai mult, ai la dispozitie si posibilitatea de a investi intr-o zgarda antiparazitara sau poti folosi spray-uri si sampoane antiparazitare.

Care sunt principalii paraziti interni?

Din cauza parazitilor interni, cainii se pot imbolnavi, indiferent daca este vorba despre animale tinere sau mature. Este important sa tratezi cu seriozitate acest subiect, indiferent daca prietenul tau se confrunta cu:

  • purici;
  • capuse;
  • viermi lati;
  • viermi inelati;
  • viermi cu carlig.

Care sunt simptomele cu care se poate confrunta cainele tau?

In cazul in care prietenul tau necuvantator are paraziti, printre cele mai proeminente simptome pe care le poate prezenta sunt: abdomen plat, scaderea subita in greutate, varsaturile, diareea, apatia si oboseala. Mai mult, printre simptomele la care trebuie sa fii atent se numara si anemia, mancarimile in zona anala si gingiile palide.

Deparazitarea interna

Multi catei se pot infecta cu paraziti inca de la nastere: larvele viermilor sunt transmise puilor prin intermediul laptelui provenit de la mama. Ulterior, trebuie sa mergi cu catelul tau la medic pentru deparazitare interna incepand de la 4 saptamani. In functie de produsul pe care il recomanda doctorul veterinar, trebuie sa te reintorci la cabinet in mod periodic, pentru a continua schema antiparazitara.

Masuri de preventie

Chiar daca nu poti sa iti protejezi catelul 100% de paraziti, exista cateva masuri de preventie pe care le poti respecta. De exemplu, utilizeaza solutiile antiparazitare frecvent, mai ales in sezonul cald, atunci cand prietenul tau patruped se plimba mai mult pe afara.

O alta masura de prevenire, pe care o poti respecta este aceea de a oferi tuturor animalelor tale de companie produse antiparazitare in acelasi timp. Mai mult, verifica blana prietenului tau dupa fiecare plimbare in natura, pentru a te asigura ca totul este in regula.

Ai grija la alimentatia cainelui

Nu in ultimul rand, este important sa ai grija la alimentatia pe care i-o oferi prietenului tau de companie. In functie de calitatea acesteia, poti ajuta cainele sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. Citeste intotdeauna descrierea hranei, pentru a te asigura ca ingredientele sunt excelente.

De la Veteco.com poti comanda extrem de multe produse potrivite pentru ingrijirea catelului. De la vaccinurile potrivite la varsta frageda, pana la suplimente veterinar nutritive de top. Aloca-ti timp pentru a studia si toate tipurile de solutii antiparazitare, iar astfel vei putea lua cea mai buna decizie!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008