Iti doresti sa contribui la un proces de reciclare cat mai bun si in acest fel sa protejezi mediul inconjurator? In acest caz, trebuie sa stii ca pe lista produselor ce pot fi reciclate se numara cartonul, hartia, cauciucul sau sticla.

Dintre toate acestea, sticla este cel mai usor deseu de reciclat. Dar cine te poate ajuta in cazul in care iti doresti sa reciclezi acest produs? Raspunsul la intrebarea ta este simplu: un reciclator sticla.

Reciclator sticla – cum te poate ajuta?

Sticla este printre cele mai utilizate materiale pe tot globul. Aceasta poate fi folosita sub forma de ambalaj, intrucat contribuie la pastrarea calitatii diverselor produse alimentare sau a bauturilor. Dupa ce a fost utilizata, sticla redevine o materie prima daca este reciclata. Important este sa stii ca in Romania exista organizatii speciale, asa cum sunt companiile care se ocupa de procesul de reciclare. In acest fel, ambalajele din sticla pot ajunge din nou pe rafturile magazinelor sau pot fi transformate in materiale pentru alte utilizari. De exemplu, sticla poate fi refolosita la fabricarea izolatiei de sticla, a margelelor de sticla, pentru sablare sau chiar constructia de drumuri.

Activitatea unui OTR

In momentul in care transferi responsabilitatea catre un OTR, acesta va avea drept de semnatura in numele companiei tale. OTR-ul se va ocupa de tot ce inseamna managementul reciclarii in locul tau. In conformitate cu prevederile legale, partenerii tai vor tine evidenta deseurilor generate si a reciclarii acestora. Mai mult, se vor ocupa si de raportarea de mediu catre Agentia Nationala de Protectie a Mediului. Aceasta raportare poate fi: lunara, semestriala sau anuala. In momentul intocmirii informarilor, este necesar sa pui la dispozitia OTR-ului toate informatiile solicitate cu privire la cantitatea de deseuri produsa. In acest fel, ANPM isi creaza o imagine de ansamblu referitoare la cantitatea de deseuri din Romania.

Cum sa alegi OTR-ul potrivit pentru tine

In prezent ai la dispozitie o lista tot mai mare de OTR-uri care pot gestiona activitatea de reciclare pentru compania ta. Ideal este sa te interesezi cat mai amanuntit de OTR-ul ideal, deoarece trebuie sa devina partenerul tau de incredere. Aceasta organizatie va indeplinitoate conditiile stipulate in contract, iar in cazul unui control va dispune de o situatie detaliata si conforma a procesului de reciclare. In caz contrar, compania ta va avea de achitat sanctiuni costisitoare. O alta informatie utila pentru tine este aceea ca, OTR-ul este un intermediar intre compania ta si reciclatorul de sticla. Asigura-te ca OTR-ul ales de tine va directiona deseurile catre reciclatorul corespunzator si astfel, vei contribui active la procesul de reciclare intr-un mod eficient.

Avantajele reciclarii

La nivel global, astazi exista o criza a deseurilor care impacteaza lumea in care traiesti. De exemplu, poluare excesiva a aerului si a apei, te impacteaza atat pe tine cat si pe cei din jurul tau. Acesta este principalul motiv pentru care reciclarea este atat de importanta. Poti contribui si tu la salvarea planetei, implicandu-te in procesul de reciclare al deseurilor. Iata care sunt principalele avantaje ale acestui proces:

  • contribui la protejarea mediului inconjurator;
  • ajuti la reducerea consumului de resurse naturale;
  • contribui la economisirea energiei.

Daca esti decis sa reciclezi in mod responsabil, insa nu ai timpul necesar sa te ocupi de intreg procesul de reciclare al deseurilor, acceseaza site-ul Ecologic3rambalaje.ro. In acest fel o sa poti alege un OTR deseuri si vei lua legatura cu o echipa formata din specialisti, care cunosc procedurile din domeniul mediului. Astfel, poti gasi un partener de incredere cu o vasta experienta in aceasta activitate.

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239.680.500