Albume handmade personalizate vs. digitale

Trăim în epoca digitală, a socializărilor pe reţele şi a întâlnirilor virtuale. Însă, pentru cei care pun preţ pe emoţii, fotografiile rămân amintiri nepreţuite. Fără aceştia, amintirile ar căpăta un sens efemer şi ar fi supuse oricăror deteriorări a computerelor, laptop-urilor sau altor dispozitive în care acestea sunt păstrate.

Un album foto poate fi un cadou apreciat, o decoraţiune interioară boemă sau o sursă de zâmbete şi poveşti. Indiferent dacă vrei să îl oferi cuiva sau să îl păstrezi, albumul foto poate fi nu doar personalizat, ci şi pe mai multe tipuri de suporturi.

Dintre ce albume foto poţi alege

Prima şi cea mai impresionantă categorie este cea cu albume foto personalizate. Poţi da fotografiilor tale o notă unică, imposibil de reprodus. Iar, aşa cum termenul de „personalizare” poate fi nelimitat, şi tehnicile de lucru au avansat în aşa fel încât poţi modifica fiecare element din ablum. Mai exact, poţi transforma marginile coperţilor sau le poţi adăuga colţare metalice, poţi accesoriza albumul cu o cusătură sau poţi să inscripţionezi cu laser numele destinatarului albumului foto.

Dacă preferi embosarea cu ajutorul unei folii cu imprimare termică, vei avea chiar şi un album ecologic, pentru că la acesta nu s-au mai folosit solvenţi şi alte substanţe. În cazul în care îţi doreşti albume digitale cu copertă din piele, aceasta poate fi şi ea personalizată cu o fotografie sau o siglă.

Însă, dacă preferi povestea spusă de un obiect făcut de mână, atunci categoria de albume handmade îţi este destinată. Fără să afecteze rezistenţa albumului, coperta acestuia poate fi făcută de mână, conform dorinţelor tale. Tehnica de construcţie a unui album este prin lipire la cald, o tehnologie ce oferă un grad ridicat de durabilitate faţă de lipirea la rece.

Poţi opta chiar şi între mai multe tipuri de hârtie pe care o doreşti pentru albumul tău. Printre ele se numără hârtia mată clasică, lucioasă, metalică sau raster. Fiecare dintre acestea îţi oferă culori impresionante, rezistenţă, strălucire sau un efect natural.

Pe măsură ce tehnologia a avansat, personalizarea albumelor şi posibilităţile de imprimare a fotografiilor s-au extins până în punctul în care poţi păstra sute de fotografii într-un album digital al cărui aspect îl poţi modifica în cel mai mic detaliu. Astfel, cadourile şi amintirile tale vor reflecta întocmai tematica fotografiilor, preferinţele tale sau ale celor din familie.