Ansamblurile rezidentiale noi reprezinta unul dintre cele mai atractive segmente de vanzari apartamente in Bucuresti, convingand prin pozitionare, suprafete generoase, arhitectura incantatoare si multitudinea de facilitati intre care pot fi mentionate paza si securitatea, locurile de parcare, gradinile, locurile de joaca pentru copii si chiar centrele fitness si piscinele. Cu toate acestea, exista anumite aspecte poate neprevazute de care trebuie sa tineti cont inainte de a va decide asupra unui apartament scos la vanzare intr-un astfel de complex rezidential din Bucuresti. In continuare, va vom prezenta cateva aspecte importante atunci cand cauti apartamente intr-un complex rezidential in Bucuresti, alaturi de specialistii agentiei imobiliare Regatta.
1. Diferenta dintre suprafata construita si cea utila in calculul pretului
Confruntarea ofertelor de apartamente de vanzare din Bucuresti ne aduce in fata unor notiuni ce ar putea parea nefamiliare pentru unii dintre noi. Multe anunturi de apartamentele prevad pretul de vanzare pe mp, un simplu calcul aducandu-ne in fata unor sume atractive, estimari ce ne vor fi desfiintate de termenii de suprafata construita si utila. In timp ce primul, coordonata in functie de care se calculeaza pretul apartamentelor prevede suprafata ce include de asemenea grosimea zidurilor si dimensiunilor anexelor precum balconul, cea utila presupune efectiv spatiul de locuit.
2. Factorii ce influenteaza pretului
In analizarea ofertei de apartamente pot fi remarcate anumite diferente intre preturile corespondente imobilelelor vechi si cele regasite pentru proiecte rezidentiale noi, avand ca reper piata in respectiva zona. O astfel de dilema este clarificata prin considerarea totalitatii caracteristicilor ce influenteaza preturile apartamentelor din ansambluri rezidentiale, factori intre care pot fi mentionati calitatea materialelor folosite in constructie, complexitatea facilitatilor, standardele dotarilor si in unele situatii prestigiul semnaturii arhitectului.
3. Plata locurilor de parcare
Achizitia unui apartament intr-un ansamblu rezidential nou este insotita adesea de cea a locurilor de parcare amenajate la subsolul proiectelor. Bineinteles, aceste spatii nu fac obiectul vreunei obligativitati, dar aduc un beneficiu viitorilor propritari, eliminand grija parcarii si oferind siguranta automobilului.
4. Costurile de mentenanta
Anterior achizitiei unui apartament intr-un ansamblu rezidential nou, agentia imobiliara Regatta va recomanda sa aveti in considerare faptul ca facilitatile ce va sunt oferite in aceste proiecte implica un anumit cost de mentenanta, cheltuieli ce implica serviciile de paza si securitate, cat si curatenia spatiilor comune. Cu toate acestea, ansamblurile rezidentiale sunt proiectate astfel incat sa beneficieze de un confort superior, gratie izolatiilor si dotarilor precum centralele termice proprii, aspecte ce reduc cheltuiele de intretinere.
5. Dificulatile in renovarea fatadei
Dezvoltatorii, companiile de property management sau pur si simplu comunitatile de vecini stabilesc anumite norme interioare ce inhiba proiectele de redecorare a balcoanelor si teraselor pentru a nu afecta aspectul fatadei imobilelor. Lucrarile incluse in astfel de prevederi includ in special zugraveala in alte nuante sau inchiderea balcoanelor. Nu in ultimul rand, astfel de regulamente impuse adesea viitorilor propietari de catre dezvoltatori prevad inclusiv amplasarea la vedere a aparatelor de aer conditionat.
Pentru achizitia celor mai avantajoase apartamente in ansambluri rezidentiale noi, recomandabil este sa contactati o companie imobiliara de renume, cum ar fi Regatta Imobiliare.