Daca in urma cu ceva ani, cei care doreau sa cumpere spatii comerciale in Bucuresti erau gata sa scoata din buzunar sume mari chiar daca spatiul se vindea intr-o zona mai putin centrala, se pare ca in 2013, multitudinea de spatii comerciale scoase la vanzare in Bucuresti, ii pune pe cumparatori in postura de a alege intre o serie de spatii situate in zone centrale, la preturi foarte bune.

Potrivit agentiei imobiliare Regatta, oferta de spatii comerciale de vanzare in Bucuresti creste, in conditiile in care cererea scade, sau cel mult stagneaza, lucru firesc in conditiile economice din Romania, in care pe de-o parte tot mai multe firme isi inceteaza activitatea comerciala, sau cauta sa-si schimbe spatiul cu unul mai ieftin, iar pe de alta parte, tot mai putine firme iau nastere in aceasta perioada.

Totusi, ceea ce pentru piata imobiliara inseamna o scadere, reprezinta o oportunitate pentru noile firme care isi cauta un spatiu comercial in Bucuresti, sau firmele care considera preturile scazute ale spatiilor comerciale, o oportunitate de investitie pentru viitor. Oricum am privi, se pare ca scaderea pietei imobiliare pe sectorul de vanzari spatii comerciale, reprezinta o buna oportunitate de investitie imobiliara pentru companiile ce cauta o pozitionare mai  buna in Bucuresti.

In fond, pentru orice companie, pozitionarea spatiului in care isi desfasoara activitatea comerciala intr-o zona buna poate fii „ingredientul” necesar pentru a determina succesul afacerii, acesta fiind si un element de brand foarte important, o afacere situata in zona ultracentrala a Bucurestiului prezentand o mai mare incredere.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat