In copilarie, aproape toata lumea tinea un jurnal. Cu toate acestea, nu poti spune ca baietii aveau si caiete secrete, dar aproape fiecare fata avea propriile ei agende si jurnale si inscriptia „Personal!”. Toate secretele si toate experientele au fost scrise acolo: lacrimi de dragoste neimpartasita, bucuria de a fi zarit o privire abandonata si plangeri constante ale neintelegerii absolute a parintilor. Copiii au crescut si si-au transferat treptat obiceiurile pentru a-si descrie viata si gandurile pe hartie.

De fapt, pastrarea jurnalelor si agendelor poate contribui mult la luarea deciziilor importante. Prin urmare, iata motivele pentru care ar trebui sa scrii in aceste jurnale si agende.

Ce ar trebui sa scrii acolo?

  • Ganduri secrete

Inregistrarea gandurilor foarte personale si chiar intime formeaza baza mentinerii unui astfel de jurnal. Cand iti notezi toate experientele, fie ca este vorba de furie, bucurie, dorinta, dezamagire, dragoste, pasiune, iti dai seama inca o data cand iti notezi sentimentele pe hartie, iar peste ani, poti vedea cum ai evoluat ca persoana.

  • Lucruri sau evenimente care ti-au afectat deciziile

O alta idee buna este sa scrii fragmente din articole care iti plac, citate, carti sau idei in revista. Si apoi extinde-ti gandurile, scriind-le in jurnal. La urma urmei, nu articolele in sine, citate sau carti sunt importante, ci modul in care te-au influentat.

  • Obiective

Nu trebuie sa fie un obiectiv foarte mare, pe termen lung. Poti sa scrii comentarii si apoi sa le revizuiesti si sa marchezi singur ceea ce a fost realizat din ceea ce a fost planificat, daca toate acestea nu au functionat, de ce s-a intamplat exact? Acesta este un mod bun de a intelege unde ai fost, la ce nivel te afli si unde te vei deplasa.

  • Impresii despre citirea cartilor, vizionarea de filme si ascultarea de muzica

Cartile si filmele iti afecteaza dorintele si actiunile mult mai mult decat iti dai seama. Inregistrarea mini-recenziilor din cartile citite si vizionarea de filme este o modalitate buna de a regandi din nou informatiile primite si de a evidentia punctele care sunt cele mai importante pentru tine.

  • Micile momente fericite din viata

De fapt, din aceste momente fericite se dezvolta viata ta si, daca ti se pare ca astfel de documente nu au nicio semnificatie in sine, atunci ele vor fi cele mai valoroase. Iti vor aminti cine ai fost si cine esti si de ce s-a intamplat totul in acest fel, si nu altfel.

  • Mancaruri preferate sau uimitoare

Doar cateva randuri despre ceva nou, doar pentru a repeta comanda sau, poate, pentru a gasi o reteta pentru felul tau preferat.

  • Locurile pe care le-ai vizitat

Notele care marcheaza primele impresii despre un nou loc iti vor aminti de ce calatoria este atat de minunata si de ce merita sa revii sau nu in acel loc.

Iti poti achizitiona chiar acum agende si jurnale cu modele speciale de pe site-ul celor de la Pravalia cu Surprize!