Agentiile imobiliare si publicatiile online din acest domeniu vorbesc despre anul 2014 ca fiind unul in care vanzarile de case vor creste in Bucuresti, motivele prezentate pentru aceasta estimare fiind cat se poate de plauzibile in conditiile in care piata imobiliara de vanzari case din capitala a crescut in ultima perioada, preturile de achizitie al caselor fiind inca scazute si nu in ultimul rand, pe fondul conditiilor mult mai bune de creditare.

Agentia imobiliara Regatta vorbeste chiar despre dublarea numarului de tranzactii pentru piata de Vanzare de case in Bucuresti, cei mai multi cumparatori grabindu-se sa cumpere in perioada imediat urmatoare pentru ca nu cumva preturile de vanzare al caselor sa nu creasca odata cu revenirea pietei imobiliare. Practic acest fenomen reprezinta un nou inceput de boom imobiliar, ce-i drept mult mai atenuat decat cel inceput in 2004, insa mult mai solid construit in acest caz.

VANZARILE DE CASE DIN BUCURESTI PE BAZE MAI SOLIDE

Spre deosebire de anii de boom imobiliar 2004-2008, cresterea din acest an se situeaza pe baze mult mai solide, avand in vedere ca creditele imobiliare se dau cu mai multa atentie, iar banii din piata sunt mult „mai reali”, si de asemenea si preturile caselor. Practic, aceasta dezvoltare a pietei imobiliare are toate datele sa fie sustenabila in timp, miscarile din aceasta piata de vanzari de case fiind mult mai „naturale”.

 

PRETURILE MICI SI CREDITELE ACORDATE MAI USOR VOR PROVOCA CRESTERI SEMNIFICATIVE

Intr-un interviu acordat portalului AfaceriImobiliare.ro, Presedintele companiei Regatta Imobiliare Eduard Uzunov vorbea despre efectele pozitive pe care noul proiect Noua Casa, sau vechiul proiect Prima Casa imbunatatit il va avea pentru piata imobiliara, in conditiile in care casele inca au preturi de vanzare accesibile. In opinia lui Eduard Uzunov Noua Casa va atrage foarte multe tranzactii de case, oferta mult mai mare decat in 2010, primul an de criza imobiliara, fiind mult mai mare, singurul lucru lipsa fiind lichiditatile. Astfel, se pare ca este o sete de finantare, care daca va veni odata cu proiectul Noua Casa, efectele vor fi extrem de pozitive si binevenite in piata de case de vanzare din Bucuresti.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat