Este bine cunoscut, florile au multe beneficii pentru bunastarea ta. Iti demonstram inca o data, explicandu-ti principalele avantaje si virtuti pe care le au aceste flori decorative in interior.

Descopera 5 motive bune pentru a te indragosti de un decor cu flori acasa

1. Flori pentru a arata frumos

Florile taiate sunt elemente decorative in sine. Si acesta este deja un motiv excelent pentru a le instala in casa, pe masa, pe barul din bucatarie, pe rafturile sufrageriei sau in alta parte… Si avantajul este ca nu este dificil sa gasesti flori decorative care sa se potriveasca stilului tau de decorare. Prefera florile albe pentru un interior modern, florile pastelate pentru un spirit bucolic, florile in culori indraznete pentru un interior de caracter, florile uscate pentru o atmosfera boema.

2. Flori pentru moral

Desi florile sunt sinonime cu primavara, le gasesti pentru toate anotimpurile. Si tocmai pentru caracterul lor jovial si insorit iti place sa le inviti in interior. Prin simpla lor prezenta, decorul straluceste mai mult si aduce prospetime si buna dispozitie. Mai mult, un studiu arata ca florile activeaza emotii pozitive, oferindu-ti astfel un sentiment de bunastare. In cele din urma, se spune ca ingrijirea florilor tale si mentinerea lor ar reduce stresul si ar favoriza concentrarea.

3. Flori pentru parfumarea interiorului

Stii, particularitatea florilor este de a dezvolta mirosuri naturale somptuoase. Si exista ceva pentru toata lumea: note dulci, condimentate, fructate sau chiar lemnoase. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi parfumurile preferate! Mai presus de toate, si din motive ecologice evidente, nu uita sa cumperi flori de sezon.

4. Flori pentru depozitare

Poate suna ciudat, dar este adevarat! Cand ai un buchet frumos de flori asezat pe o masa, esti mai inclinat sa indepartezi ceea ce este in jur. Cum sa-ti scoti in evidenta florile preferate daca sunt intinse in mijlocul hartiilor si obiectelor de tot felul? Cu alte cuvinte, florile sunt un motivator pentru a face putina ordine si curatenie! Vestile bune? Unele soiuri, cum ar fi pothos sau muscate, au chiar soiuri depoluante si curata aerul din interiorul tau. Inca un motiv pentru a le adopta!

5. Flori pentru a promova creativitatea

A-ti dori un buchet de flori inseamna deja a vrea sa ai grija de decorul tau interior. Si pentru a le evidentia asa cum ar trebui, alegerea prezentarii necesita un minim de efort. Opteaza pentru o vaza care personalizeaza ghiveciul tau de flori sau pariaza pe originalitate, deturnand un obiect din functia sa principala pentru a-ti instala florile. Te poti gandi, de exemplu, la borcane sau la o carafa. In ceea ce priveste pasionatii de bricolaj, decorarea florala este o modalitate buna de a-ti lasa imaginatia salbatica.