Pretul de vanzare pentru apartamente de tip penthouse este tot mai influentat de panorama, personalizarea apartamentului fiind influentata de acest factor, lucru urmarit tot mai indeaproape de dezvoltatorii de proiecte imobiliare, acestia proiectand tot mai des apartamente penthouse in Bucuresti. Astfel, dincolo de atentia acordata arhitecturii, cat si a amenajarii interioarelor, apartamentele aflate la vanzare in Bucuresti sunt axate din ce in ce mai frecvent pe beneficiul panoramei.

Potrivit Regatta Imobiliare, cererea de vanzare de apartamente a crescut cu 10-15% in 2014, primul an de crestere,  cuprinzand inclusiv conceptele ce au atras atentia in perioada avantului pietei, cat si din proiectele ce marcheaza revenirea domeniului, dupa cum confirma specialistii echipei Regatta Imobiliare.

Intre avantajele competitive ce diferentiaza conceptele imobiliare, factor in mod curios neaflat sub influenta zonei, criteriu fundamental in alegerea apartamentelor se remarca panorama. Indiferent de localizarea intr-o zona centrala sau intr-una din satelitii Capitalei, privelistea oferita de proiectele imobiliare din segmentul de apartamente de vanzare va fi una atragatoare prin captarea padurilor si a lacurilor ce incadreaza Bucurestiul precum si a pulsului alert al orasului.

Aceste noi cerinte au inspirat inclusiv si arhitectii noilor ansambluri imobiliare ce au proiectat atat anvergura ferestrelor, cat si dispunerea pe inaltime, astfel incat studio-uri se regasesc la etajele inferioare. Cu toate acestea, nivelele superioare nu sunt limitate doar la concepte penthouse, cuprinzand inclusiv apartamente de trei, patru sau cinci camere. De asemenea, nu putine sunt proiectele real estate ce pot oferi apartamente tip duplex, entuziasmul privelistii fiind astfel mult mai puternic.

Atat in blocurile de apartamente tip turn, cat si in cazul celor cu etaje retrase la nivelurile superioare, apartamentele, intre care se remarca in special cele penthouse, vor fi insotite de terase ce pot cuprinde o suprafata generoasa, flexibila pentru introducerea meselor, a gratarelor, balansoarelor sau chiar a unui jacuzzi.

Ca o consecinta a incantarii vizuale oferite de anvergura panoramei la diferite niveluri, dezvoltatorii imobiliari au stabilit preturi ascendente in functie de etaj. Aceasta tendinta se remarca in special la conceptele real estate tip turn, ce vor cuprinde in raza de cuprindere a ferestrele o priveliste satisfacatoare indiferent de amplasarea imobilului.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat