albume foto photofujiAstazi, pe piata de specialitate din tara noastra, exista o serie variata de albume foto –  unele sunt mai potrivite ca celelalte, in functie de circumstante si preferinte. In vreme ce despre unele situatii putem spune chiar si noi insine ca le configuram pentru o  anumite perioada de timp, altele sunt concepute pentru a ramane oarecum in mostenirea familiei, spre a ajunge si urmatoarelor generatii. Asadar, ne putem intreba care sunt implicatiile pe termen lung ce privesc selectarea unui album –  la ce trebuie sa fim atenti pentru ca un astfel de album foto de familie sa reziste decenii intregi.  Haideti sa privim impreuna, in urmatoarele randuri ale acestui articol,  inspre ceea ce influenteaza cu adevarat  durabilitatea si rezistenta acestor materiale speciale. Pentru compararea mai multor variante de albume foto digitale, vizitati oferta PhotoFuji Studio.

Nu multa lume stie ca pana la urma nu copertile unui album  sunt cele care au cea mai puternica influenta asupra duratei de viata a unui album foto (si implicit a pozelor) ci paginile acestuia. Motivul este relativ simplu – aceste pagini intra in contact direct cu fotografiile si pot sa cauzeze cel mai mare rau. In intreaga lume sunt folosite trei tipuri de pagini (sau file) de pentru albumele foto – fie ca sunt de nunta, pentru absolvire, de botez, de eveniment, etc.

– pagini cu buzunare de plastic (in respectivele spatii vin inserate poze)

– pagini de hartie, cu sau fara strat protector de plastic

– asa numitele albume magnetice (sau care se lipesc singure), ce au straturi transparente.

Fiecare dintre acestea pot sa fie prezentate prin prisma avantajelor sau dezavantajelor – mai cunoscute sau mai putin cunoscute. Putina lume intelege riscul utilizarii respectivilor adezivi, ori a altor materiale sau tehnici de pastrare a fotografii – multe dintre acestea deterioreaza fotografiile. O alta problema ce poate sa afecteza durata de viata a unor albume foto o reprezinta sistemul de inchidere – spiralele, ori celelalte tipuri de legare, prin coasere, cu plastic, ata, sau piele. Inca un lucru ce merita amintit e pastrarea indicatiilor legate de supraincarcarea albumului – prin atasarea a prea multe pagini. Filele se vor intoarce astfel cu prea mare dificultate,  in spirala deja inserata iar paginile vor fi cu siguranta slabite sau chiar agatate. Uzura aceasta este extrem de periculoasa, in oricare din situatiile amintite mai sus.

Desigur, multe dintre aspectele de mai sus va pot parea oarecum depasite, stiind ca foarte multe studiouri de profil lucreaza cu un alt tip de tehnologie – e vorba de gama de albume foto digitale, ce pot fi realizate in doar cativa pasi. Astfel, se trece prin selectarea formatului, a materialelor, a copertii si apoi a tiparului. In aceste situatii, se folosesc coperti de calitate superioara, din piele naturala, ecologica sau chiar hartie foto. Mai multe decat atat, pentru interiorul albumului (adica pentru imprimarea fotografiilor) se foloseste hartie foto de calitate, precum Kodak Endura. Am lasat pentru final aceste vesti bune, considerand ca acesta este cu adevarat viitorul acestui segment de produse. Pentru mai multe detalii legate de atuurile acestei tehnici, viziteaza www.photofuji.ro.