Reprezentanta din Romania a concernului german Herlitz isi gestioneaza in mod integrat activitatea cu sistemele ERP, WMS si Business Intelligence de la Senior Software. Trasabilitatea si securitatea datelor, alaturi de operarea simplificata si reducerea erorilor umane sunt cateva dintre beneficiile obtinute in doar un an de la finalizarea implementarii.

Herlitz Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala de birotica si papetarie, isi gestioneaza afacerea cu sistemele integrate SeniorERP – pentru managementul resurselor companiei, SeniorWMS – pentru gestionarea si automatizarea depozitelor si SeniorVisualBI – pentru analiza si raportare avansata. Sistemul ERP implementat de companie integreaza si tehnologia EDI, destinata schimbului de documente cu marile lanturi de magazine (IKA). Decizia implementarii a fost luata de catre managerii companiei in urma cu mai bine de un an, in momentul in care sistemul informatic anterior isi atinsese limitele, iar o parte dintre procesele de lucru ale companiei se desfasurau dificil.

„Cresterea activitatii companiei impunea eficientizarea proceselor de lucru existente, uneori chiar crearea de procese noi, adaptate la cerintele pietei, iar pentru a reusi acest lucru aveam nevoie de un software eficient si flexibil. Senior Software a fost furnizorul care a inteles foarte bine nevoile noastre si ne-a oferit cea mai buna solutie din punct de vedere calitate/pret. Sistemele sunt dezvoltate pe o tehnologie noua, avand posibilitati multiple de personalizare si dezvoltare. Cateva dintre beneficiile pe care le-am obtinut in urma implementarii sunt: operarea simplificata, reducerea erorilor umane, trasabilitate, securitatea datelor, un sistem de raportare eficient.”, a declarat domnul Mihai Muresan, Director IT Herlitz Romania

Odata cu implementarea sistemului ERP a fost facilitata comunicarea intre sediul central si punctele de lucru ale companiei, au fost stabilite politici comerciale detaliate in relatia cu cei peste 1500 de clienti si a fost imbunatatita modalitatea de gestiune a preturilor produselor Herlitz, avand in vedere sezonalitatea acestora si numarul mare de promotii specifice perioadelor de varf. Un alt aspect important este acela ca Herlitz primeste si transmite documente operative catre clientii din categoria marilor supermarketuri prin intermediul tehnologiei EDI (Electronic Data Interchange), ceea ce a dus la obtinerea de mari economii de timp, eliminarea erorilor cauzate de manipularea documentelor si implicit reducerea costurilor.

In ceea ce priveste gestionarea activitatii din cadrul depozitului, implementarea SeniorWMS a reprezentat trecerea la un WMS mai avansat, care permite companiei Herlitz Romania un control mai bun al depozitului, avand in vedere ca este si integrat cu SeniorERP. Avantajele oferite de noul sistem au constat in organizarea mai eficienta a depozitului si a activitatii angajatilor, optimizarea procesului de picking si obtinerea unei imagini de ansamblu asupra intregului spatiu de depozitare.

Inlocuirea solutiei Business Intelligence utilizata anterior cu SeniorVisualBI, sistemul dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor, a acoperit nevoia managerilor de a avea vizibilitate si control asupra intregii afaceri. SeniorVisualBI este usor de folosit chiar si pentru utilizatorii non-tehnici, permitandu-le sa isi extraga rapid informatiile relevante privind indicatorii cheie ai afacerii, precum: vanzarile, aprovizionarea sau aspectele financiar-contabile. Mai mult decat atat, sistemul Business Intelligence poate sa raspunda la orice intrebare datorita capabilitatilor de previziune si a analizelor de tip what-if pe care le pune la dispozitie.

Despre Herlitz Romania
Cu o cifra de afaceri de peste 8,5 mil. EUR in 2013, Herlitz Romania face parte din concernul Herlitz, originar din Germania, cu reprezentante in 6 tari din Europa si o experienta de peste 100 de ani in productia si distributia de articole de hartie, birou si papetarie. Din ianuarie 2012, Herlitz Romania a inceput sa importe produsele Pelikan, o companie cu 175 de ani de evolutie in domeniul papetariei si una dintre cele mai vechi marci inregistrate din lume.

Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorCRM, SeniorSFA, SeniorWMS si SeniorINVENTORY.

Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Akzo Nobel Coatings Romania, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Koelner Bulgaria, Velfina, Dinamic 92 Distribution, S&D Pharma, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, General Industry, Sentia, Ocean Fish, DDS Group, Romvelia Prodcom, Vitacom Electronics, RIGK Romania, Cord Impex, Marcoser, Gero Tools, Duraziv, Heinrig Distribution, Planoil, Therezia Prodcom, M&M Product, Gomar Electric, Roma..nia, Sipex Company etc.