Phoenix Contact Romania, filiala locala a liderului mondial in tehnologii de conectare, si-a dublat cifra de afaceri in ultimii 3 ani. Aceasta crestere a fost posibila datorita organizarii mai eficiente a activitatilor desfasurate, favorizata de utilizarea solutiilor integrate SeniorERP si SeniorVisualBI.
Phoenix Contact Romania a fost infiintata in 2005 ca o filiala detinuta 100% de compania Phoenix Contact GmbH & Co din Blomberg, Germania. Cu o prezenta pe piata de 80 de ani, Phoenix Contact este lider in domeniul productiei de componente pentru conexiuni electrice si pentru tehnologia automatizarilor industriale.
In 2009, dupa studierea mai multor oferte locale si internationale, Phoenix Contact Romania a ales sistemul ERP oferit de Senior Software datorita intuitivitatii fluxurilor operationale, a compatibilitatii cu business-ul de distributie si referintelor clientilor. SeniorERP inlocuia la momentul respectiv o aplicatie care bloca fluxurile de lucru si afecta productivitatea angajatilor companiei.
In prezent, Phoenix Contact Romania utilizeaza cu succes atat sistemul ERP, cat si solutia Business Intelligence si a reusit sa isi dubleze cifra de afaceri in ultimii trei ani, aceasta ajungand de la 12 milioane RON in 2011 la 24 de milioane in 2013. De asemenea, portofoliul de clienti a evoluat aproximativ in acelasi ritm. Aceasta dezvoltare a fost posibila datorita unei mai bune organizari a activitatilor de vanzari, suport clienti si logistica, ceea ce a permis alocarea de resurse suplimentare in zonele direct productive.
„Specificul activitatii noastre, import si distributie de articole electrice si electronice pentru industrie, presupune, pe langa servicii de logistica, o gestionare rapida a solicitarilor clientilor nostri. Atunci cand portofoliul de produse este de peste 70.000 de articole diferite, orice activitate dintre cele mentionate devine o adevarata provocare. Aici am gasit un suport foarte potrivit in SeniorERP pentru ca este un instrument flexibil, sigur in functionare si cu o interfata simpla si intuitiva pentru utilizator. Mai mult decat atat, echipa de suport ne ajuta in permanenta sa ajustam sistemul conform schimbarilor survenite in zona de operational. Evolutia continua a nevoilor noastre a fost pe deplin sustinuta de flexibilitatea si operativitatea echipei Senior Software, iar influenta SeniorERP in cresterea performantei companiei noastre este indiscutabila.” , a declarat domnul Silviu Toma, Director General Phoenix Contact Romania.
Avand in vedere ca Phoenix Contact Romania a optat pentru un sistem ERP diferit fata de cel al corporatiei din care face parte, era necesara asigurarea transferului rapid si sigur de informatii si documente intre cele doua sisteme. In acest sens, managerii au ales si componenta EDI (Electronic Data Interchange), care este integrata in SeniorERP si asigura comunicarea eficienta cu solutia ERP utilizata de compania-mama.
Pentru a beneficia de rapoarte si analize avansate cu privire la indicatorii companiei, Phoenix Contact Romania a ales sa implementeze si sistemul SeniorVisualBI, dezvoltat pe platforma Tableau Software, numarul unu mondial in vizualizarea datelor. Atat managerii, cat si angajatii cu responsabilitati decizionale utilizeaza solutia Business Intelligence pentru a analiza veniturile, profitabilitatea, costurile si multe altele. Aceasta contribuie astfel la fundamentarea unor decizii corecte si rapide si nu in ultimul rand la mentinerea unui nivel crescut de eficienta.
Mai multe detalii in interviu!
Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor
Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro
Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorCRM, SeniorSFA, SeniorWMS si SeniorINVENTORY.
Printre clientii Senior Software se numara:
Walmark Romania, Regency Company, Mirano, Consolight, Multibond Dural, Akzo Nobel Coatings Romania, Phoenix Contact, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Apollo Mod Distribution, Koelner Romania, Koelner Bulgaria, Velfina, Dinamic 92 Distribution, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Hofigal, Biochefarm, KG Rulmenti, Felder Gruppe, Vitap Echipamente, Sea-Bell Trading, General Industry, Sentia, Ocean Fish, DDS Group, Romvelia Prodcom, Vitacom Electronics, RIGK Romania, Cord Impex, Marcoser, Gero Tools, Duraziv, Heinrig Distribution, Planoil, Therezia Prodcom, M&M Product, Gomar Electric, Roma..nia, Sipex Company etc.