KWG – Salcie Energetica (SC Kontrastwege SRL) este o companie cu sediul in Miercurea-Ciuc, judetul Harghita. Activitatea companiei este alcatuita din prezentarea, popularizarea, precum si distributia de material saditor pentru plantatii de salcie energetica, precum si din construirea de centrale termice si recomadari de utilaje pentru brichetare si peletizare.

SC Kontrastwege SRL detine 16 ani de experienta in domeniul energiei regenerabile / 7 ani de experienta in salcie energetica in Romania (peste 250 de plantatii de salcie energetica in Romania) / Prima pozitie la vanzari in Europa Centrala si de Est, sezonul 2011 – 2012.

Despre salcia energetica

Salcia energetica este o planta cu crestere rapida (ca. 3-3,5 cm/zi), aducand in primul an 1-3 lastari si ajungand la 2-3 m inaltime. Intretinerea culturii este foarte simpla, o buna parte a lucrarilor fiind executată inainte si la inceputul vegetatiei: tratament cu ierbicid total, aratura adanca, dezinfectarea solului, plantarea si combaterea chimica si mecanica a buruienilor. Salcia are o dezvoltare rapida, in anul al doilea tufele aducand 10-15 de lastari, dintre care aproximativ jumatate ating inaltimea de 6-7 m si diametrul de pana la 3-4 cm. Planta dispune de o putere calorica ridicata, ca. 4.300 – 4.500 kcal/kg.

Despre colaborarea cu KWG – Salcie Energetica (SC Kontrastwege SRL)

“Vreau sa adresez cele mai sincere felicitări intregii echipe de la firma dumneavoastra pentru modul profesionist de care da dovada pentru lansarea in tara noastra a culturilor de salcie energetica. Va multumim pentru sprijinul acordat, tinand cont ca anul 2012 (cand am infiintat cultura de Salix) nu a fost tocmai propice din punct de vedere hidrologic si pentru modul profesionist si obiectiv in care ne-ati ajutat si sprijinit in toate problemele aparute.”

Ing. Dan Spăntulescu, Director Tehnic, SC Mayobioenergy SRL, Focsani, 10 hectare

“Colaborarea stransa a companiei Biagro-Invest cu compania KWG – Salcia Energetica, consultanta profesionista a specialistilor KWG, sustinerea documentara in ceea ce priveste testarea plantei pe teritoriul altor tari si a numeroaselor experimente efectuate de catre KWG – Salcie Energetica in Romania au dus la reusita din anul 2013, si anume la infiintarea plantatiilor test in Republica Moldova. Compania a dat dovada de un profesionalism si o corectitudine remarcabila.”

Vladimir Brăgaru, Director SC Biagro-Invest SRL, Republica Moldova, 6 hectare

“Multumesc colaboratorilor firmei KWG – Salcie Energetica din Miercurea Ciuc, domnului Director General Ing. Alexandru Benkő si d-soarei Ing. Cristina Racu, atat pentru colaborare, cat si pentru asigurarea unor materiale de studiu necesare tezei mele de doctorat.”

Cristina Elena Iurciuc, Doctorand, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Iasi

Informatii contact KWG – Salcie Energetica :

Website: www.kwg.ro

E-mail: info@kwg.ro

Tel/Fax: +40 266 244.392

Mobil: +40 751 108.278 (Vanzari) / +40 744 638.467 (Conducere)