București, 19 ianuarie 2015

 

forFITOUT – companie cu capital integral românesc ce implementează proiecte la cheie în domeniul amenajărilor interioare a spațiilor de birouri, spațiilor hoteliere, industriale și comerciale s-a implicat în acțiuni cu responsabilitate socială susținând organizații neguvernamentale și activitatea lor.

Astfel, la finalul anului 2014 a decis să redirectioneze 20% din impozitul pe profit către Asociația Unu și Unu, organizație neguvernamentală care derulează în premieră în România programe de informare și prevenție privind nașterea prematură, programe de sprijinire și consiliere a familiilor cu prematuri, și proiecte de susținere, informare și educare dedicate familiilor cu multipleți. Asociația Unu și Unu este prima și singura Asociație de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple și/sau prematuri și ale familiei acestora.

Dreptul la viață și la sănătate ne-a motivat să facem acest gest de susținere a Asociației Unu și Unu. Ne dorim să oferim o șansă la viață acestor copii care se nasc înainte de termen, să schimbăm cifrele alarmante care arată că 1 din 10 copii se naște prematur iar decesul infantil este cauzat de aceasta. Putem aduce valoare comunității în care suntem toți prezenți prin implicare activă în proiectele demarate de astfel de ONG-uri și să invităm companiile din mediul privat să integreze în strategia lor de business și conceptul de responsabilitate socială.” ( Cezar Gămulescu, Managing Partner foFITOUT)

Firma forFITOUT dorește să dezvolte și în rândul angajaților comportamentul de susținere a unor cauze valoroase ce aparțin comunității și încurajează implicarea civică prin orice formă. În perioada aceasta, membrii echipei sunt implicați și în campania de direcționare a 2% din impozitul pe venit, campanie ce se desfășoară până la data de 25 mai. Sumele vor fi donate către proiectul Fire de Dragoste, demarat tot de Asociația Unu și Unu și vizează dotarea secțiilor de neonatologie cu seturi de căciuli și botoșei pentru prematuri dar și crearea unor cuiburi pentru incubatoarele acestora.

Mai multe despre mecanismul 2% puteți găsi accesând linkul: http://unusiunu.com/2lasuta/

Despre forFITOUT: http://forfitout.ro/