Orice sofer stie ca achizitionarea unei masini implica si asumarea unor cheltuieli legate de intretinerea acesteia. Practic, pretul platit pentru masina reprezinta doar inceputul cheltuielilor, fiindca, acestea vor fi mai mari, daca intretinerea masinii va fi neglijata. Prin urmare, costurile de intretinere tin de modul in care fiecare stie sa isi ingrijeasca autoturismul. Daca vrei sa iesi mai ieftin, te invatam ce trebuie sa faci.

Schimba filtrele la timp

Inlocuirea filtrelor este o operatiune mult mai ieftina decat remedierea problemelor ce ar putea aparea ca urmare a neglijarii acestui aspect. Filtrele de ulei, aer si carburant sunt cele mai importante. Acestora li se adauga filtrul de polen, care impiedica patrunderea prafului si a impuritatilor in habitaclul masinii.

Filtrele esentiale pentru buna functionare a masinii se schimba dupa un anumit numar de kilometri sau o anumita perioada de timp. Data si numarul de kilometri de la fiecare inlocuire se trec in cartea tehnica a masinii, astfel incat sa stii cand trebuie sa te prezinti din nou la service. Daca nu ai carte tehnica, noteaza-ti aceste detalii intr-o agenda.

Nu sari peste revizia anuala

Chiar daca masina merge perfect, nu omite revizia anuala, in ideea ca nu are rost dai niste bani degeaba la service. E mai bine sa suporti costul reviziei si sa te asiguri ca totul este in ordine cu masina, decat sa te pomenesti, ulterior, cu o problema a carei remediere necesita mai mult timp si bani. De exemplu, cu ocazia reviziei, mecanicul poate identifica o piesa uzata care inca functioneaza, dar care poate ceda in orice moment.  Acesta o va inlocui cu una noua si, astfel, nu mai risti sa ramai in pana si sa fie nevoie sa chemi o platforma care sa iti transporte masina la primul service. Intr-o astfel de situatie, doar transportul cu platforma te-ar putea costa cat revizia pe care ai refuzat sa o faci.

Schimba cauciucurile intre ele

O metoda simpla de a prelungi durata de viata a cauciucurilor este aceea de a le alterna pe cele din spate cu cele din fata, si pe cele de pe stanga, cu cele de pe dreapta. De regula, aceasta schimbare se face la momentul inlocuirii anvelopelor de vara cu cele de iarna, si invers. Noteaza pe fiecare cauciuc pozitia avuta, iar in momentul in care il montezi din nou pe masina, ai grija ca aceasta sa fie schimbata. Astfel, un cauciuc de vara care s-a aflat in dreapta-fata va fi montat in sezonul urmator in stanga spate. Prin urmare, cel care s-a aflat in aceasta pozitie va trece in dreapta-fata. In acest fel, anvelopele se vor uza uniform, iar durata de viata a benzii de rulare va fi prelungita.

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa schimbi anvelopele definitiv si nu vrei sa platesti un pret exagerat pe un set nou, comanda-ti cauciucuri de pe https://www.anvelope-autobon.ro/catalog-anvelope/cauciucuri-225-50-r17/.

Mentine masina curata

Nici ideea de a mai scuti din cheltuieli trecand pe la spalatorie din an in Paste nu este una inspirata, pentru ca urmarile ar putea fi mai costisitoare decat iti inchipui. Noroiul lasat zile in sir sa se usuce pe masina favorizeaza aparitia ruginei, asa ca trebuie indepartat cat mai rapid. In loc sa astepti sa vina prima ploaie, ca sa faca treaba in locul tau, pune mana pe furtun si perie sau mergi la spalatorie, daca nu vrei sa ai probleme cu starea caroseriei. Sarea imprastiata pe sosele in sezonul rece este si mai nociva pentru tabla masinii, intrucat favorizeaza procesul de coroziune.

 Acestea fiind scrise, speram ca ti-am fost de ajutor si ca vei constata, cat mai curand, ca sfaturile pe care ti le-am oferit chiar functioneaza.