Becuri LED o investiție avantajoasă

Alegerea becurilor LED pentru casa ta este, fară îndoială, o investiție pe termen lung. De exemplu, o încăpere de 15 metri pătrați, poate fi iluminată fără probleme cu un bec clasic de 75W, dar acest bec asigură un flux luminos de aproximativ 1000 de lumeni, cât un bec LED de 12W! Așadar, în toată casa, becurile LED vă pot ajuta să vă reduceți factura de iluminat cu aproximativ 6 ore.

Un bec obișnuit de 100W (cel mai popular bec din România de zeci de ani) are un flux luminos de aproximativ 1400 de lumeni. Daca alegi un bec LED, vei obţine un flux luminos echivalent care consuma doar 18W.
becuri led
Din acest punct de vedere, becurile LED sunt cele mai eficiente, având o durată de viaţă de 50.000 de ore. Deci, dacă țineți lumina aprinsă, va rămâne aprinsă timp de patru ani. Deoarece nu rămâne aprins toată ziua, îl veți folosi de fapt timp de 15 ani și va fi în stare bună.

Un alt factor important în alegerea unui bec LED este tipul de lumina dorită: caldă sau rece. Deși depinde mai mult de gustul fiecărui individ, există câteva reguli pentru această alegere. Așa că punem mereu becuri LED cu lumină rece în baie. În dormitoare este de preferat lumina caldă și o lumină mai relaxantă pentru ochi.

Daca îţi doreşti o lumină caldă precum un bec clasic de 100W, alege un bec LED cu temperatură de 2800K de la Electric Concept: https://www.electric-concept.ro/Becuri-Led

Camerele cu pereți albi sau de culoare deschisă au nevoie de lumină albă caldă.

Lumina caldă sau rece a unui bec LED este strâns legată de temperatura culorii. Aceasta este pe ambalaj. De exemplu, lumina neutră, cum ar fi după-amiaza, corespunde unei temperaturi de culoare de 3000K. La apus, temperatura culorii este de 2000K.

Lumina foarte rece a răsăritului poate fi imitată cu becuri LED cu o temperatură de culoare de 10000K. Lumina rece a dimineții corespunde unei temperaturi de culoare de aproximativ 6000K. În general, becurile LED cu lumină caldă sunt cele cu o temperatură de culoare sub 2500K, neutru – 3000k și rece – peste 3500k.