Atunci cand achizitionezi flori decorative pentru designul casei, in primul rand, acestea trebuie sa devina un decor, si de aceea trebuie alese in functie de stilul camerei. Pentru stilul high-tech, este necesar sa achizitionezi flori decorative simple, cu frunze de forma regulata indreptate in sus. Daca designul foloseste mobilier elegant din lemn scump, cu elemente din marmura, otel, sticla, atunci florile trebuie sa aiba o forma distincta pentru a arata frumos. Daca ai mobilier in stilul englezesc sau frantuzesc, ai nevoie de decoruri cu flori luxuriante si stufoase.

Cameliile, azaleele, campanulele, trandafirii vor ajuta la crearea unei dispozitii romantice. Pentru cei care sunt interesati in primul rand de un mediu aerat, pot opta pentru decoruri cu crini. Fundalul joaca un rol important. Soiurile cu frunze mari sunt potrivite pentru tapet cu un model mic. Plantele care repeta culoarea tapetului, a draperiilor sau a tapiteriei arata foarte impresionant. Interiorul contrastant alb-negru este bine reimprospatat cu decoruri de plante luminoase.

Decoruri cu plante populare de interior

Cea mai comuna planta cu flori de interior este orhideea. Se potriveste in diverse stiluri, datorita nobilimii, retinerii liniilor si a abundentei de culori. Iubitorii de decor viu cumpara adesea flori decorative precum stephanotis, clivia, gardenia, camelia si echmeea. In ciuda faptului ca florile naturale sunt cu siguranta foarte atractive, estetice si au un efect benefic asupra atmosferei din casa, omologii lor artificiali au o multime de avantaje. Datorita punctelor lor forte, florile artificiale devin din ce in ce mai populare in designul rezidential. Dezavantajele unui astfel de decor pot fi atribuite doar absentei aromelor placute si costului destul de ridicat al mostrelor cu adevarat elegante. Florile decorative pentru designul casei trebuie sa sustina decizia stilistica si schema de culori. Varietatea de plante si formatul compozitiei vor fi diferite pentru stilurile provence, baroc, clasic si mansarda.

De exemplu, o sufragerie in stil clasic va fi decorata cu o compozitie de masa Biedermeier din flori si verdeata inchisa la culoare. O bucatarie confortabila, cu o dispozitie de tara, are nevoie de ierburi in ghivece sau de floarea soarelui insorita intr-un ulcior. Plantele din casa inveselesc, incanta privirea si oaspetii. In mod surprinzator, chiar si bloggerii de interior cunoscuti, ale caror apartamente si case sunt admirate de sute de mii de abonati, decoreaza adesea incinta cu flori decorative. O planta artificiala ii va aduce proprietarului ei nu mai putina placere decat florile adevarate. In plus, un astfel de decor va completa orice camera, deoarece exista multe variante si stiluri.