Astăzi, Terratest România îți oferă tehnologia de pereți mulați, cu un accent din ce în ce mai mare pentru a fi utilizată pentru structuri portante, pereți mulați structurali sau temporari ca ziduri de sprijin etc. Astfel, accentuează din ce în ce mai mult, utilizarea tehnicilor de construcție noi și inovatoare. O astfel de tehnologie este cea cu pereți mulați, care este promovată pentru capacitatea sa de a ajuta activitatea de construcție în masă. Structura rezultată este precisă, netedă și finisată. Are o toleranță ridicată și nu necesită alte lucrări, cum ar fi tencuieli. Drept urmare, constructorii economisesc timp, efort și bani.

Această tehnologie reduce timpul de construcție la aproape jumătate, în comparație cu practicile convenționale. Deoarece are o procedură stabilită care trebuie urmată cu acuratețe, aceasta minimizează nevoia de forță de muncă calificată și elimină complet activitățile cu intensitate a forței de muncă, cum ar fi zidăria și tencuiala. Pe frontul structural, tehnologia face clădirile mai rezistente la cutremur și mai durabile. Deoarece există un număr mai mic de îmbinări, construcția în sine se confruntă cu scurgeri reduse, necesitând astfel o întreținere redusă.

Pereți mulați – mai multe avantaje

Există o uniformitate în construcția de pereți mulați de la Terratest Romania, iar pereții și plăcile au un finisaj neted. Mai mult, tehnologia oferă posibilitatea de a scoate mai multă suprafață de covor, în comparație cu tehnicile convenționale. În construcția modernă,   ridicarea clădirilor și structurilor cu ajutorul pereților mulați,   este mai mare de 60% din volum. Cu ajutorul pereților mulați se realizează cele mai multe clădiri, structuri subterane, suporturi de poduri, structuri hidraulice, rezervoare, conducte, ziduri de sprijin și multe altele.

Clădirile din beton armat monolitic sunt împărțite în monolit și prefabricat-monolitic și sunt executate conform următoarelor scheme constructive: cadru monolitic, pereți exteriori și interni din materiale prefabricate sau din piatră; pereți mulați, plafoane și pereți de sprijin prefabricați, exteriori și interni monolitici; părți separate ale clădirilor de beton armat monolitic (miezuri de duritate, plăci solide de suprapuneri).

Clădirile din beton armat monolitic au o serie de avantaje în raport cu clădirile altor structuri. Expresivitatea arhitecturală ridicată a pereților mulați, oferă posibilitatea de a construi clădiri cu configurație complexă. Sunt eliminate numeroase îmbinări ale elementelor prefabricate (sau numărul lor este redus), ceea ce duce la o reducere a nomenclatorului tipurilor de construcție, reducând intensitatea forței de muncă și îmbunătățind calitatea construcției. Principalele materiale de construcție cum ar fi armare metalică, ciment, cărămizi, cherestea, sunt eliminate, datorită soluțiilor constructive raţionale cu pereți mulați.

Pereți mulați – efect economic

Un alt avantaj al pereților mulați este efectul economic al reducerii intensității totale a forței de muncă și a costurilor reduse ale forței de muncă (reducerea costurilor de creare și operare a bazei de produse, economisirea materialelor, reducerea costurilor cu energia). În același timp, construcția de pereți mulați are particularități care limitează aplicarea sa mai largă, deoarece nu mai sunt necesare construirea de cofraje, lucrări de armare, consolidarea amestecului de beton etc., precum și necesitatea implementării temeinice a reglementărilor tehnologice pentru producția de lucrări și controlul calității acestora. Tehnologia cu pereți mulați este un proces tehnologic relativ complex, care  dictează cereri crescute de competențe din partea angajaților.