Sezonul rece obliga posesorii de autoturisme care circula in aceasta perioada cu masina sa monteze anvelopele de iarna , foarte multi nu stiu cum sa aleaga un produs de cea mai buna calitate, asadar am intocmit un scurt ghig de cumparaturi pentru a face alegerea potrivita si pentru a va putea deplasa cu usurinta pe orice carosabil acoperit de gheata sau de zapada. Aceste anvelope de iarna pentru masina trebuiesc alese in functie de mai multi factori de care este bine sa tineti seama, in rpimul rand ar fi brandul care produce anvelopele, trebuie sa fiti atenti sa alegeti unul de top, iata in continuare cateva produse care sa va ajute sa va informati cat se poate de amanuntit.

 

Dimensiunile – atunci cand alegeti cele mai bune anvelope de iarna este important sa tineti seama de dimensiunile acestora, daca nu va pricepeti foarte bine ar trebuii sa cititi recomandarile pe care le veti gasii in talonul masinii, acestea va spun dimensiunile exacte pe care trebuie sa le aiba anvelope pe care va trebuii sa o alegeti. Fiecare masina are propriile caracteristici in ceea ce priveste alegerea anvelopelor de iarna potrivite.

Bugetul – probabil ca acesta este cel mai important factor de care trebuie sa tineti seama cand alegeti anumite anvelope de iarna, bugetul este extrem de important, pe piata exista si anvelope extrem de scumpe dar si produse economice. Brandurile cunoscute si cu traditie in ceea ce priveste comercializarea unor anvelope de iarna vor avea intotdeauna preturi mai mari de comercializare a produselor. Un cauciuc achizitionat de la un brand cat se poate de cunoscut, va avea in timp mult mai multa rezistenta in comparatie cu un produs ieftin.

Data fabricatiei – atunci cand va orientati catre achizitionarea unei anvelope de iarna noua, trebuie sa tineti cont de data de fabricatie a acesteia, marea majoritate a anveopelor de iarna au o durata de garantie cuprinsa intre 5 si 10 ani de zile, data fabricatiei trebuie sa fie inscrisa pe anvelope.

Eficienta – o anvelopa de iarna trebuie sa fie cat se poate de eficienta, in comparatie cu cele de vara trebuie sa tineti cont de faptul ca veti circula pe drumurile acoperite de gheata sau de zapada deci automat o sa aveti nevoie de o mult mai buna aderenta la suport.