Compania Terratest Romania Geotehnic ofera tuturor celor interesati o gama foarte larga de servicii de constructie, fiind una dintre firmele recunoscute pentru proiectele finalizate, pe plan mondial. Mai exact, aici sunt oferite solutii complete pentru orice probleme geotehnice, solutii personalizate pentru fiecare client si situatie in parte.

Unele dintre elementele necesare in momentul constructiei, ca sprijin pentru excavatiile adanci, in locuri precum zonele urbane aglomerate sau chiar in locatii unde apa subterana ingreuneaza finalizarea constructiei, sunt acei pereti mulati. Acestia sunt elemente realizate din beton armat, ce au o serie de caracteristici speciale si aduc numeroase beneficii proiectului in sine.

Ce sunt, de fapt, peretii mulati?

Peretii mulati au rolul de a fost in fundatiile adanci un perete din beton armat si este cel mai frecvent utilizat in mediul urban, astfel incat viitoarea constructie sa nu fie afectata de apele subterane prezente in zona.

Exista multe astfel de elemente pe care compania Terratest Geotehnic le ofera, asa cum sunt palplansele sau pilotii forati, totusi acesti pereti mulati au sarcina de a nu permite infiltrarea apei in ziduri constructiei, dar sunt eficienti si pentru a opune rezistenta in cazul presiunii exercitate de pamant si alte structuri existente.

Peretii mulati pot avea o lungime care depinde de mai multi factori, printre care cei mai importanti sunt stabilitatea fundatiei sau sensibilitatea constructiilor aflate in imediata apropiere. In ceea ce priveste grosimea peretilor mulati, aceasta poate varia de la aproximativ 0.40 metri la pana 1.50 metri, in functie de necesitati sau conditiile si cerintele existente in zona.

Cum sunt executati peretii mulati?

Procedura de executie a peretilor mulati necesita cupe mecanice pe cablu, a caror deschidere este cuprinsa intre 2.60 si 4.20 metri, acestea ajungand la adancimea dorita datorita unor suspensii bentonitice. In acest fel, procedura poate fi executata cu o precizie maxima, fara a exista riscul surparii terenului aflat in apropiere.

Dupa finalizarea excavatiei, este introdusa carcasa de armatura, tinand cont de toate specificatiile din proiect si apoi se introduce betonul, prin intermediul unei palnii si tuburi de betonare. Acesti pasi se executa succesiv pana cand intreaga zona este finalizata, mai exact pana la finalizarea completa a peretelui mulat.

Acest tip de elemente oferite de compania Terratest Geotehnic ofera numeroase beneficii unei viitoare constructii, printre acestea meritand a fi mentionate urmatoarele:

  • peretele mulat prezinta o permeabilitate extrem de scazuta, astfel incat formeaza un zid etans impotriva apei subterane
  • peretele mulat nu este afectat de anumite fenomene naturale, precum cutremurul sau eroziunea solului
  • poate fi utilizat in numeroase aplicatii, deoarece un perete mulat este extrem de versatil( dar, in special, este utilizat in mediile urbane unde se construieste in spatii reduse).

Compania Terratest se poate mandri cu faptul ca este printre liderii mondiali in executia peretilor mulati, de aceea, daca te intereseaza aceste servicii, nu ezita sa contactezi firma pentru mai multe detalii.