La ce ne ajută acest material?

Acest material de construcție, numit polistiren extrudat, este de fapt o spumă rigidă din polistiren. Are o structură cu celule închise și este produsă folosind un extruder. În timpul producției, polistirenul este introdus într-un extruder, unde este topit și amestecat cu un agent de suflare până se face o spumă omogenă, care este apoi scoasă printr-o matriță specială care face ca panourile de vinil din polistiren extrudat să aibă o formă și grosime plană.

Foile de polistiren extrudat corespunzătoare sunt apoi răcite și tăiate la dimensiune, iar marginile sunt prelucrate pentru a obține muchii drepte, cu pliuri pentru îmbinare, cu caneluri și arcuri. Acest material este vândut la pachet și include două proprietăți tehnice precum: efortul de compresiune, conductibilitatea termică, rezistența termică.
polistiren extrudat
10 avantaje ale polistirenului extrudat:

  1. Rezistență mecanică ridicată
  2. Absorbție redusă de apă (rezistență ridicată la umiditate)
  3. Rezistență ridicată la îngheț-dezgheț
  4. Rezistenta la caldura foarte buna
  5. Excelent pentru economisirea căldurii
  6. Îmbunătățește semnificativ confortul termic în clădiri
  7. Nu interferează cu elementele structurale pe care este instalat
  8. Nu duce la o reducere a suprafețelor vii și utile
  9. Este prietenos cu mediul
  10. Este usor de instalat

De unde pot cumpăra polistiren extrudat?

Daca esti in cautarea unui magazin de unde sa cumperi polistiren extrudat, Mesteru Manole este una dintre cele mai bune solutii. Diverse dimensiuni de polistiren extrudat sunt disponibile in magazinul online, le gasiti aici: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-extrudat, puteti comanda cu usurinta marimea de care aveti nevoie. De asemenea, in acest magazin online de materiale de constructii vei gasi o mare varietate de produse care te pot ajuta cu aproape orice tip de proiect de constructii.

Ce să cauți înainte de a cumpăra polistiren extrudat?

Înainte de a cumpăra polistiren extrudat, trebuie să luați în considerare caracteristicile tehnice de mai sus și recomandările producătorului pentru a vedea dacă acestea corespund proiectului pentru care urmează să utilizați acest material. Tine intotdeauna cont de grosimea panourilor pentru a asigura gradul de izolare dorit (acesta este calculat de un specialist in izolatie).

Faceți o treabă bună calculând suprafața de izolație în metri pătrați pentru a cumpăra cantitatea de care aveți nevoie.