Notarul este un actor esential in viata de zi cu zi atunci cand cineva doreste sa indeplineasca anumite proceduri. Alte acte nu necesita neaparat interventia sa. Cand ar trebui sa mergi la un birou notarial Bucuresti si cum te poate ajuta?

Motive pentru care sa apelezi la un notar

  • Notarul are monopol pentru anumite acte

Cand doresti sa vinzi, sa oferi, sa inchiriezi o cladire (casa, apartament, teren) sau sa inchei o ipoteca (in general, in cazul unui imprumut), trebuie sa iti informezi tertii (adica persoane din afara contractului) cu privire la actiunea desfasurata asupra acestei cladiri. Pentru aceasta, trebuie publicat actul in serviciul inregistrarii terenurilor prin intermediul unui ÔÇ×act autenticÔÇŁ intocmit in mod necesar de un notar.

Prin urmare, notarul va indeplini toate formalitatile necesare, dar va consilia si asista clientii in alegerea lor.

Intr-adevar, datorita cunostintelor sale juridice extinse, le poate oferi cele mai bune solutii pentru optimizarea si securizarea actului.

Recurgerea la notar este obligatorie si pentru contractele de casatorie, donatiile intre persoane vii, mandatele postume si renuntarile anticipate la rezerva (daca se doreste renuntarea la o mostenire totala sau partiala).

El isi va lua timp pentru a explica motivele si consecintele acestor acte si va indeplini toate formalitatile necesare.

  • Actele sale autentice sunt executorii si greu de contestat

De exemplu, daca un instrument autentic contine obligatia de a plati o suma de bani si atunci cand aceasta datorie este sigura, lichida si de platit, notarul poate include formularul executoriu pe copia pe care urmeaza sa o emita.

In mod clar, creditorul nu va trebui sa mearga la judecator pentru a-si obliga debitorul sa plateasca, ceea ce economiseste timp, energie si bani!

  • Vei fi bine sfatuit

Fie ca incepeti o afacere, vinzi o afacere si/sau detii sau inchiriezi spatii: datorita cunostintelor sale juridice si fiscale extinse, notarul iti va oferi cea mai buna strategie si iti va spune despre drepturile si obligatiile tale si iti va securiza actele, astfel incat nimeni sa nu se ingrijoreze mai tarziu.

Notarul iti va oferi sfaturi valoroase inainte de a intra intr-o afacere si te va ajuta sa anticipezi un deces sau un divort.

Biroul notarial iti va scrie sau te va ajuta sa iti scrii testamentul si sa il pastrezi in siguranta.

  • Cumpararea sau vanzarea imobilelor

Fiecare vanzare imobiliara necesita in mod necesar interventia unui notar. In cazul unei incheieri de vanzare fara a merge in fata unui notar, actul de vanzare in sine va fi valabil, dar numai intre vanzator si cumparatorul sau. Aceasta inseamna ca vanzarea nu poate fi opozabila tertilor, deoarece va lipsi de la biroul ipotecar, care se ocupa de inregistrarea terenurilor.

In cazul anumitor tranzactii imobiliare, un act poate fi chiar anulat.

Poti apela la birou notarial Certified pentru cele mai bune servicii, accesand link-ul urmator!