Joaca-i vindecătoare!Continuă “Joaca-i vindecătoare!”. Proiectul nostru s-a născut din dorinţele noastre de a îmbunătăţii atmosfera din spital, de a aduce zâmbete şi bucurie celor mici şi de a îi apropia pe copiii (din mediile defavorizate sau nu) de teatru.

Aşa că, sâmbătă, 26 octombrie, Asociaţia Artextract va organiza un spectacol variat în momente artistice haioase pentru copiii internaţi în Spitalul “Grigore Alexandrescu”. După cinci săptămâni pline în care copiii s-au putut bucura şi juca în fiecare zi “de-a teatru” în cadrul atelierelor şi au învăţat să mânuiască păpuşi (păpuşi ce au fost construite chiar de ei, alături de coordonatorul atelierului), au desluşit tainele teatrului de umbre, au învăţat să “pantomimească”, să improvizeze şi au ascultat povestea “Piticilor din Oraşul Mincinos”, acum a venit timpul ca ei să vizioneze şi şă participe la un spectacol dedicat lor.

Copiii se vor putea bucura de prezenţa şi dansurile graţioase ale copiilor interpreţi ai Fundaţiei “Veritas Anamaria”, vor fi încântaţi de acordurile de chitară ale lui Cătălin Ciucan şi de trilurile de oboi ale lui Tudor Ciucan (care are doar 12 ani), vor fi vrăjiţi de lumea teatrului de umbre ai căror mânuitori vor fi Ionel Barac şi Robert Gutunoi, iar la final vor deveni ei înşişi actori, participând la jocurile şi scenetele de improvizaţie pregătite de către coordonatorii atelierelor special pentru ei.

Pentru a colora atmosfera din amfiteatrul spitalului, unde se va desfăşura spectacolul, vom pregăti o pădure de baloane multicolore spre bucuria şi joaca celor mici.

Şi pentru ca ei să rămână cu o amintire şi mai plăcută despre evenimentul nostru, la final fiecare, cu mic-cu mare va primi un cadou colorat.

 

Sperăm ca prezenţa noastră prin atelierele de teatru şi prin spectacolele oferite să înlocuiască amintirea perfuziilor, operaţiilor şi mirosului de spital. Dacă nu de tot, măcăr un pic!

 

Proiectul nostru este finanţat de către Administraţia Fondului Naţional Cultural.