In ultimii ani a existat o promovare si o sustinere semnificativa a energiei verzi datorita faptului ca trebuie redusa emisia de carbon in atmosfera. Astfel, consumatorii care nu stiu multe despre energia regenerabila si cum functioneaza aceasta vor gasi online informatiile de care au nevoie. Un sistem fotovoltaic este ideal deoarece este o metoda eficienta de producere a energiei electrice. In tara noastra sunt companii cu o reputatie impecabila in domeniu care ofera o gama variata de sisteme fotovoltaice la preturi competitive.

Ce Tipuri de Panouri Fotovoltaice Sunt pe Piata?

Pentru cei care vor sa stie mai multe despre sistemele fotovoltaice inainte de a lua o decizie, trebuie mentionat ca pot alege intre:

 •        Panouri monocristaline – acestea au un aspect colorat si uniform si sunt cunoscute pentru calitatea, durabilitatea si eficienta pe care o ofera. Fara nici o urma de indoiala, acestea sunt dintre cele mai bune care exista pe piata si de aceea sunt si mai costisitoare. Un alt avantaj pe care il ofera este faptul ca produc mai mult curent fata de alte tipuri de panouri si pot fi montate intr-un spatiu limitat. Exista sisteme monocristaline si pentru locuinte cu potential de umbrire si care garanteaza o performanta maxima si in zilele cu nori. Cei care isi doresc un sistem fotovoltaic cu eficienta sporita, durabil si care va functiona pe termen lung nu pot da gres cu panourile monocristaline.
 •        Panouri policristaline- acestea sunt cele mai populare datorita pretului mai accessibil, dar au un randament mai scazut fata de cele monocristaline. Aceste panouri sunt versatile, neuniforme si ideale pentru cei care nu sunt limitati de spatiu. Ele pot fi folosite cu incredere pentru toate tipurile de aplicatie si sunt la mare cautate datorita costului mai accessibil.
 •        Panouri amorfe – acestea nu sunt recomandate in conditii de lumina intensa; sunt recomandate acolo unde sunt conditii slabe de lumina.

Alegerea unui sistem fotovoltaic adecvat pentru o locuinta necesita timp si o cercetare cat mai amanuntita. Este recomandat sa se tina cont de avantajele pe care le ofera fiecare tip de panou precum si de spatiul necesar instalarii. Un alt aspect important este firma de la care se va achizitiona respectivul sistem. Sunt diversi furnizori disponibili pe piata din Romania, insa calitatea produselor difera considerabil de la o firma la alta. Potrivit unui articol din Wall-Street.ro, „Panourile fotovoltaice te ajuta sa mentii activitatea unei game largi de echipamente ale casei in parametri, fara a apela la reteaua publica de alimentare cu energie electrica.”

Care Sunt Beneficiile Unui Sistem Fotovoltaic?

Alimentarea unui sistem fotovoltaic se face cu ajutorul lumini solare si nu a caldurii razelor. Prin urmare un astfel de sistem se poate folosi si la temperaturi scazute. Consumatorii isi pot produce singuri energia electrica si sa micsoreze semnificativ sumele pe care le platesc la reteaua nationala. Cei care inca nu sunt convinsi de faptul ca aceste panouri sunt cea mai buna alegere pentru ei ar trebui sa se familiarizeze cu avantajele pe care le ofera:

 •        Panourile fotovoltaice produc energie fara sa polueze, ajutand la pastrarea unui mediu inconjurator mai curat
 •        Investitia in panouri se recupereaza pe termen lung; economiile la facturile de energie vor amortiza investitia initiala in cativa ani.
 •        Energia produsa de aceste panouri este nelimitata
 •        Instalarea unui astfel de sistem se poate face pe un spatiu vertical sau orizontal
 •        Intretinerea este destul de usoara; singurul lucru care trebuie facut este sa se curete modulele de praf.
 •        Durata de viata a acestora este semnificativa
 •        Energia generata de panouri fotovoltaice poate fi utilizata oriunde; proprietarii isi pot alimenta locuinta cu energie electrica.
 •        Cu o varietate covarsitoare de panouri pe piata, cei interesati vor gasi cu siguranta ceva care sa corespunda necesitatilor pe care le au.
 •        Un astfel de sistem este silentios, sigur si fiabil.
 •        Modulele fotovoltaice pot fi reciclate

Un sistem fotovoltaic de la Solarx poate fi adaptat pentru a corespunde cerintelor consumatorilor; de asemenea, acesta poate fi modificat pe viitor ca sa corespunda necesitatilor proprietarului daca acestea se schimba in timp.

Fara urma de indoiala, energia verde merita atentia si investitia consumatorilor. Ar fi pacat ca oamenii sa nu profite de ceea ce pot oferi panourile fotovoltaice, de toate avantajele pe care le ofera.

Cum Sa Alegi Cel Mai Bun Sistem Fotovoltaic pentru Casa Ta?

Sistemele fotovoltaice sunt foarte variate in ceea ce priveste designul, dimensiunea si aplicarea. Consumatorii trebuie sa inteleaga ce anume doresc sa realizeze prin instalarea unui astfel de sistem. este necesar ca un sistem fotovoltaic sa aiba o dimensiune corespunzatoare. Cei mai multi oameni doresc un sistem care sa le acopere tot consumul de energie electrica; tot acestia au posibilitatea de a vinde excesul de energie electrica generata de sistemul lor inapoi la compania de utilitati. Politica neta de contorizare a energiei electrice difera de la o companie la alta si acest lucru este valabil si in cazul tarifelor.

Consumul de energie al unei locuinte este influentat de mai multe aspecte precum dimensiunea acesteia, clima, numarul de aparate de lucru pe care le detine, etc. Mergand mai departe, un alt aspect important este tipul de celule folosit pentru sistemul fotovoltaic; cele monocristaline sunt cele mai eficiente deoarece pot genera energie electrica mai mare pentru aceeasi suprafata. Fiecare proprietar este in masura sa hotarasca ce fel de sistem isi permite; conteaza ca el sa fie multumit de alegerea facuta.

Cu alte cuvinte, exista cu siguranta numeroase avantaje pentru cei care aleg sa investeasca intr-un sistem fotovoltaic. Energia regenerabila va ajunge sa inlocuiasca in mare masura combustibilii fosili; este de datoria tuturor locuitorilor sa faca tot posibilul pentru a reduce amprenta de carbon emisa in atmosfera. Cu ajutorul panourilor, oamenii pot genera energie electrica si o pot folosi zi de zi. Persoanele care doresc sa uite de facturile uriase de energie electrica sunt sfatuite sa investeasca intr-un sistem care genereaza energie verde; sunt diverse sisteme disponibile pe piata din Romania care ofera o gama larga de avantaje. Cei care nu stiu ce fel de sistem sa aleaga, pot apela oricand la profesionisti pentru consiliere.