Un centru de daune este mai mult decat o locatie in care realizezi constatarea daunei tale, mai ales daca centrul la care apelezi este unul de top. Mai exact, acesta are anumite responsabilitati fata de clientii sai, in functie de standardele stabilite de industrie, dar si de serviciile pe care centrul vrea sa le ofere.

Dupa cum bine stii, lumea asigurarilor este una destul de complicata, dar si stresanta – cea mai mare frica a oricarui sofer este un dosar de dauna evaluat in mod necorespunzator sau in defavoarea lor. Aici intervin, in parte, responsabilitatile centrului de daune – iata care sunt acestea!

Iti ofera consiliere in privinta constatarii daunei si crearii dosarului de daune

Chiar daca doar anumite centre mentioneaza ca ofera astfel de servicii, acestea ar trebui oferite de orice centru de daune care se respecta, dupa cum s-ar spune. Aproape toti soferii au nevoie de consiliere atunci cand vine vorba de constatarea unei daune – de altfel, poti oricand sa uiti un element sau document important din dosarul tau de dauna. Daca acest lucru se intampla, este posibil sa nu fii despagubit.

Consilierea oferita de un astfel de centru poate insemna chiar si verificarea amanuntita a dosarului tau de dauna – dar ar trebui sa includa si raspunsul la intrebari pe care le-ai putea avea.

Iti ofera servicii de reparatie a masinii sau iti prezinta o oferta in regie proprie

Un centru de daune de top va putea sa te puna in legatura cu un service auto profesionist – ori chiar va avea un asemenea service integrat in centrul de daune. Este de la sine inteles ca, dupa cum il prezinta si numele, un astfel de centru trebuie sa se ocupe de daunele tale, din toate punctele de vedere.

Astfel, avizarea si constatarea unei daune nu sunt de ajuns, mai ales din moment ce aceste doua actiuni sunt tintite spre asiguratorul tau. Centrul de daune este cel responsabil de dauna in sine si de modul in care tu esti tratat cat timp aceasta este rezolvata.

Colaboreaza cu asiguratorii importanti din domeniu

Chiar daca nu este neaparat o responsabilitate, un centru de daune ar trebui sa colaboreze cu asiguratorii cei mai importanti din domeniu. Acest lucru iti garanteaza faptul ca, atunci cand vrei sa iti schimbi asiguratorul, nu trebuie sa renunti la un centru de top (in cazul in care acesta din urma nu colaboreaza cu el).

Mai apoi, colaborarile cu mai multi asiguratori arata si faptul ca centrul de daune se poate descurca cu toate tipurile de polite si poate comunica cu majoritatea asiguratorilor de pe piata.

Esti in cautarea unui centru de daune de top?

Daca raspunsul este „da” si nu vrei sa mai pierzi nicio secunda, atunci intra acum pe CarsInv.ro! Acesta este un centru de exceptie care prezinta si service auto incorporat. Astfel, centrul de daune Cars Inv poate fi prima si singura ta oprire catre reparatia completa a masinii tale in maxim 5 zile si catre evaluarea corespunzatoare a dosarului tau de dauna!