Dupa cum probabil bine stii, serviciile oferite de o agentie de marketing sunt intr-o continua dezvoltare. Unul dintre principalele motive din spatele acestei dezvoltari este faptul ca Google isi schimba constant algoritmul. Ceea ce faci astazi pentru a ajunge pe prima pagina de rezultate poate fi irelevant peste un an sau doi.

Asadar, atunci cand apelezi la servicii SEO, agentia alaturi de care colaborezi trebuie sa iti poata oferi un pachet care este bazat pe trendurile acestui an – trenduri ghidate, in mare parte, de schimbarile facute de motorul de cautare. Iata care sunt cateva dintre acestea!

Importanta crescuta a experientei in pagina

In acest an, experienta utilizatorilor pe site-ul tau devine mai importanta in contextul ocuparii unei pozitii mai bune in rezultatele motoarelor de cautare. In alte cuvinte, furnizorii de servicii SEO vor trebui sa puna accentul chiar mai mult pe experienta utilizatorului pe un anumit site.

Drept urmare, securitatea paginii in sine devine si ea mai importanta, precum stabilitatea, experienta utilizatorului, dar si designul per total al website-ului. In general, experienta de navigare este mai importanta pentru o strategie SEO de succes.

Importanta crescuta a experientei mobile

Faptul ca platformele mobile sunt vitale in dezvoltarea unei afaceri online – mai ales a unui magazin virtual – nu este o noutate. In ziua de astazi, majoritatea cumparaturilor sunt facute cu ajutorul unei simple comenzi data de pe telefonul mobil.

Totusi, anii 2021-2022 au venit cu noutati pentru furnizorii de servicii SEO, in principal la capitolul mobile experience – de ce? Pentru ca acum, mult mai multe persoane folosesc mediul online pentru a da o comanda, dar nu toti apeleaza la un laptop sau o unitate PC. De altfel, este mult mai usor sa cauti ceva pe telefonul mobil. Drept rezultat, mobile responsiveness este unul dintre primele lucruri care trebuie bifate atunci cand iti creezi un website.

Importanta continutului de calitate, prezentat intr-un mod structurat

A existat o perioada in care furnizorii de servicii SEO nu aveau o anumita structura dupa care sa se ghideze. Astfel, continutul realizat de acestia – optimizat SEO – era deseori slab din punct de vedere al calitatii, dar si pozitionat aleatoriu pe paginile unui website.

Evident, lucrurile s-au schimbat intre timp. In ziua de astazi, o harta extrem de bine structurata a site-ului trebuie neaparat sa existe. Mai apoi, continutul care este creat pentru paginile site-ului – dar si cel care duce catre acele pagini – trebuie sa fie de calitate, informativ si mai ales pertinent fata de cuvintele cheie folosite.

Ce inseamna sa apelezi la servicii SEO care sunt in rand cu trendurile acestui an?

Serviciile SEO care urmeaza indeaproape trendurile acestui an sunt servicii care sunt sustinute de strategii, planuri, si structuri concrete – fara jumatati de masura sau care sa se bazeze pe trucuri (care pot aduce chiar penalizari din partea lui Google).

Dupa cum s-ar spune, incet-incet, SEO nu mai poate fi facut dupa ureche. Acest aspect implica si faptul ca ai nevoie de o agentie care stie exact ce face. Daca ai nevoie de servicii SEO de top, poti oricand apela la expertii TheMarkers!

Totodata, acestia iti pot pune la dispozitie si restul elementelor unui full-house de marketing – comunicare social media, Google Ads, Facebook si Instagram Ads, dar si email marketing.