Ridurile sunt inamicul oricarei persoane. In acelasi timp, acestea nici nu prea pot fi prevenite – totusi, cei care au fost inspirati sa-si aplice o crema cu factor de protectie solara zilnic in ultimii 15-20 de ani s-ar putea sa nu aiba chiar atat de multe riduri.

Din fericire, exista solutii pentru cei care nu au fost inspirati (anume pentru majoritatea persoanelor). Aceste solutii vin sub forma de creme antirid care sunt aplicate zilnic la nivelul fetei. Evident, data fiind competitia dintre producatori si potentialul de profit al acestei industrii, este de la sine inteles de ce unele creme nu sunt ceea ce par si iti pot face mai mult rau decat bine.

Asadar, iata cateva ingrediente care nu vor fi niciodata prezente intr-o crema antirid cu adevarat buna!

Parfumurile sintetice

Acestea sunt, dupa cum ar spune americanii, un big no-no (anume un nu clar si raspicat). Desi parfumurile sintetice pot da unei creme antirid un caracter premium, acestea nu sunt deloc benefice pentru tenul care incearca sa scape de riduri.

Dupa cum probabil stii, tenul uscat este predispus aparitiei ridurilor. Parfumurile sintetice contin alcool care elimina din umiditatea pielii si nu numai. Apoi, alcoolul este doar un compus al acestor parfurmuri – conform statisticilor, majoritatea parfumurilor contin si substante care pot dauna stabilitatii hormonale.

Parabeni

Acestia au rol de conservanti, prevenind dezvoltarea si cresterea bacteriilor si mucegaiului in interiorul unei creme antirid. Desi sunt foarte buni in ceea ce fac, parabenii sunt destul de cunoscuti si pentru faptul ca pot avea un impact semnificativ asupra sistemului tau hormonal.

Mai exact, acestia actioneaza la nivelul endocrinelor, perturband activitatea si efectul acestora. Evident, exista destul de multe alte ingrediente care pot avea un rol conservant destul de bun. Apoi, o crema cu un termen de valabilitate mai mic nu prezinta un dezavantaj, ci poate fi un indicator al ingredientelor de calitate.

Retinol

Vitamina A in forma sintetica este cunoscuta ca si retinol. Acesta este un ingredient destul de cunoscut, fiind folosit in majoritatea produselor anti-rid si anti-imbatranire – deci si la nivelul unei creme antirid.

Partea mai putin buna este faptul ca acesta interactioneaza intr-un mod neplacut cu pielea care prezinta daune cauzate de expunerea pe termen lung la soare. Mai exact, retinolul poate provoca tumori la nivelul pielii, dar si leziuni in zonele care au fost expuse la razele solare.

Totodata, acesta mai poate cauza si iritatii ale pielii – deci nu ar fi recomandata aplicarea unei creme care contine acest ingredient la nivelul ochilor sau fetei in general.

Care sunt cele mai bune creme antirid pe care le poti cumpara?

Probabil deja stii ca, atunci cand vine vorba de cosmetice si dermatocosmetice, cele mai bune produse pe care le poti cumpara sunt cele cu extracte naturale. Acestea recurg la plante cunoscute si extractele acestora pentru a garanta consistenta cremei, efectele, dar si durata de viata a acesteia. Exista conservanti naturali foarte buni, comparativi din punct de vedere al eficientei cu parabenii.

Astfel de creme pot fi gasite foarte usor in Romania. Cum anume? Cu o singura vizita in magazinul online TISFarmaceutic – produse 100% romanesti, din 1994!