Housing market collapse

 

Instabilitatea financiară din ultima perioadă, cel mai mare efect pe care criza l-a avut asupra pieței a dus la o nouă viziune a agențiilor imobiliare când vine vorba de apartamente noi și bugete mici. Dacă până nu de mult marile agenții imobiliare, aveau anumite inhibiții în a lucra cu potențiali cumpărători a căror posibilitate financiară nu era una foarte bună, în momentul de față s-au creat divizii care se ocupă de acești clienți.

Astfel, agențiile au început să se concentreze pe produse mai ieftine dar de calitate. Ceea ce a dus la acest lucru a fost în primul rând dispariția de pe piața imobiliară a numărului mare de cereri de cumpărare și modificările neprevăzute. Consultanții imobiliari sunt conștienți că o piața fără cumpărători nu poate funcționa, iar în aceste momente chiar și cei cu bugete mici sunt foarte buni clienți.

Instabilitatea financiară nu a afectat doar agențiile imobiliare, a afectat și cumpărătorii care au început să facă alegeri nepotrivite atunci când vine vorba de invetiții în apartamente noi. Ei aleg produsele mai ieftine care nu denotă calitate suficientă, renunțând la calitate desigur pentru un preț mai bun asumându-și implicit și riscurile pe termen lung. Decizia pe termen lung nu este cea mai bună dar sunt interesați doar de prezent.

Există pe piața imobiliară atât clienți cu bugete mici dar și vânzători care sunt interesați să vândă cât mai repede. Aceste oferte sunt cele mai potrivite pentru cei cu bugete mici care caută apartamente de vânzare. Consultanții imobiliari au început să cerceteze piața pentru a le putea oferi celor interesați să cumpere pachete și servicii care să se încadreze în bugetul de care ei dispun.

Această nouă abordare a agențiilor se dovedește a fi un plus atât pentru profitul lor dar și pentru potențialii clienți. Toate tranzacțiile se bazează pe consultanță, sfaturi pe care clientul le primește de la agentul imobiliar.

Dacă acesta este educat și dispus să asculte va avea de câștigat și nu va lua decizii pripite care să le regrete pe termen lung.

În ceea ce privesc efoturile, acestea sunt mult mai mari dacă vine vorba de agenții, dar și acestea sunt dispuse în a face eforturi pentru a ieși în câștig. Investiția într-un apartament nu este o decizie ușoară și mai ales implică anumite riscuri și costuri financiare destul de ridicate.

Este bine ca orice potențial cumpărător care iți dorește o locuință să fie informat pentru a lua cea mai potrivită decizie. Există multe oferte de apartamente noi pe piața imobiliară, dar pentru fiecare cumpărător este important să îl găsească pe cel mai potrivit din toate punctele de vedere.