Tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult pe zi ce trece. In stiinta se fac descoperiri de o natura uluitoare care deschid orizonturile omenirii spre laturi de care nici nu banuiau inainte ca pot fi explorate. In fiecare an se fac descoperiri care schimba cursul omenirii intr-un sens pozitiv, se gasesc remedii pentru boli fatale, se descopera metode de a face mai rapid unele lucruri, si asa mai departe. Nicio ramura nu s-ar fi putut dezvolta daca nu evolua mai intai tehnologia. Aceasta, inainte de toate, sta la baza fiecarei inovatii care a aparut vreodata, si asa va sta si in continuare.

Un domeniu care a avansat odata cu tehnologia este cel al imprimantelor si electronicelor ce tin de acestea. Lumea se chinuia de sute de ani sa reproduca o imagine, la ce scara voiau ei, totul tinea pe atunci de mana omului. Pictorii erau de cel mai mare succes deoarece asa se „fotografia” pe atunci. Ei erau peste tot, pe strazi, la curtile regale, in saloanele lor. Pentru a imortaliza un moment, in primul rand, nu puteau fi desenate instantatee, deoarece, pentru ca tabloul sa iasa cat mai realistic, subiectii nu aveau voie sa se miste timp de cateva ore bune. In prezent, totul se rezuma la apasatul unui buton. Sa nu mai zicem ca nu mai trebuie nici sa parcurgem distante mari pana la un centru de developare pentru a ne materializa imaginile.

Revenind la subiect, o fotografie poate fi facuta in cateva secunde si multiplicata in sute de copii in cateva minute. Dar asta nu este singurul avantaj pe care ni-l ofera tehnologia. De multe ori vrem sa ne stocam in calcualator imaginile in cazul in care cele materiale se deterioreaza, sau pur si simplu dorim sa le prelucram sau sa le trimitem cuiva. Daca fotografiem la randul ei poza, va iesi un dezastru, se va pierde din claritate, calitate, si asa mai departe. Pentru asta au fost inventate scannerele. Scannerele sunt aparate care permit trecerea din plan material in plan tehnologic a materialelor formate din hartie in special. In prezent exista si scannere 3D, insa noi ne referim acum la cele mai uzuale. Sa zicem ca avem nevoie sa trimitem un document important pe e-mail sau pur si simplu dorim sa ii pastram si o copie pixelata in cazul in care originalul se pierde, se pateaza, se rupe sau orice alt motiv.

Scannerele, inca de cand au aparut, nu au incetat sa-si demonstreze utilitatea. Cum am zis mai sus, aparitia aparatului foto a fost o revolutie imensa, si cea a calculatorului la fel, insa era nevoie si de o punte intre acestea doua. De fapt, este nevoie de o punte intre mai orice si un calculator. Revenind, multi se poate sa nu aibe camere foto performante, ci doar pentru a avea de niste poze de familie, asadar, ei daca vor sa treaca ceva in format digital cu o calitate crescuta, nu pot folosi aparatul. Scannerele au fost si sunt in continuare adevarate aparate care ne usureaza viata de zi cu zi.

Aveti nevoie de un scanner? Va recomandam magazinul Producton.ro – preturi avantajoase, calitate garantata!